Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά τις αμερικανικές εκλογές,

Μετά τις αμερικανικές εκλογές,


Μετά τις αμερικανικές εκλογές, είτε θα πέσουμε στα γόνατα είτε θα βγούμε από το ευρώ

Όλα δείχνουν πλέον πως το θέμα της δόσης των 31,5 δις ευρώ που τόσο πολύ αναμένουν οι ελληνικές τράπεζες και οι προμηθευτές του Δημοσίου, θα κριθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές. Οι ξαφνικές νέες απαιτήσεις της τρόϊκας, η χαλαρότητά της σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα, η αποχώρησή της από την Αθήνα κ.λ.π., δείχνουν ότι η τρόϊκα θέλει να πάει τις όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα μετά τις Αμερικανικές εκλογές. Προφανώς, έπειτα και από απαίτηση του Ομπάμα, για να μην προκληθεί πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών.
Το τελευταίο μας ανησυχεί ακόμα περισσότερο, αφού εάν επρόκειτο να ληφθεί ευνοϊκή για την Ελλάδα απόφαση, τότε γιατί να μην λαμβανόταν αυτή πριν τις εκλογές;
Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το νέο άρθρο του γερμανικού περιοδικούSPIEGEL, σχετικά με την τρύπα στο δημόσιο έλλειμμα της χώρας μας το οποίο ανεβάζει από τα 11,6 δις στα 20 δις ευρώ, διευκρινίζοντας μάλιστα πως αν αυτό δεν κλείσει τότε δεν θα μπορεί να δοθεί η πολυπόθητη για το πολιτικοοικονομικό σύστημα δόση. Μάλιστα άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για καταβολή της δόσης όχι εφάπαξ αλλά σε δόσεις και ανάλογα με την εκτέλεση του προγράμματος εξαθλίωσης.
Είναι απόλυτα βέβαιο πως η ελληνική κοινωνία δεν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά μέτρα 11,6 δις ευρώ, πολλώ δε μάλλον 20 δις ευρώ!!!! Επομένως αν η τρόϊκα φανεί πιο σκληρή και απαιτητική, όπως διαφαίνεται μέσα από το δημοσίευμα του SPIEGEL τότε είτε η Ελλάδα θα πέσει στα γόνατα ξεπουλώντας την ίδια τη χώρα, είτε κάποιος θα αναλάβει την ευθύνη να βγούμε από το ευρώ.
 
Μετά τις αμερικανικές εκλογές, - Kinitro News ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: