Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Οι Ιάπωνες σχεδιάζουν εγκατάσταση στη Σελήνη για μαζική παραγωγή ηλιακής ενέργειας !!!


Οι Ιάπωνες σχεδιάζουν εγκατάσταση στη Σελήνη για μαζική παραγωγή ηλιακής ενέργειας !!!

Ο άνθρωπος έχει να ταξιδέψει στο φεγγάρι από το 1972, αλλά αυτό δε πτόησε μια ομάδα Ιαπώνων μηχανικών να αναπτύξουν ένα σχέδιο το οποίο θα μετατρέψει τον ουράνιο γείτονα της Γής σε ένα τεράστιο ηλιακό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής. 

Η καταστροφή στο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα έκανε την Ιαπωνία να σκεφτεί πιο σοβαρά για χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, και ως αποτέλεσμα το τρελό σχέδιο της κατασκευαστικής εταιρίας  Shimizu Corporation κερδίζει συνεχώς έδαφος. 

Το σχέδιο έχει να κάνει με μία μαζική κατασκευή ενός Σεληνιακού δαχτυλιδιού ηλιακών πάνελ φάρδους 12 μιλίων και  μήκους  6800 μιλίων το οποίο θα κατασκευαστεί στην επιφάνεια της Σελήνης. Η ηλιακή ζώνη θα αξιοποιήσει στη συνέχεια την ηλιακή ενέργεια που θα λαμβάνεται απευθείας από τον ήλιο και κατόπιν θα ακτινοβολείται κατευθείαν στη Γή μέσω μικροκυμάτων και λέιζερ.

Η Shimizu Corporation σχεδίασε δηλαδή να λαμβάνονται 13000 τεραβάτ ηλιακής ενέργειας στη Σελήνη από τις ακτίνες του ήλιου και αυτή η ενέργεια να στέλνεται αμέσως σε σταθμούς γύρω από τη Γή όπου θα διανέμεται στο παγκόσμιο πληθυσμό. 
Με τη NASA να μη σχεδιάζει προς το παρών κάποια νέα αποστολή στη Σελήνη, η Shimizu Corporation  σχεδιάζει να κτίσει αυτό το τεράστιο κατασκευαστικό έργο στη Σελήνη με ρομπότ. Στη πραγματικότητα, οι άνθρωποι θα χρειαστεί να συμμετέχουν ελάχιστα στην όλη κατασκευή και θα εποπτεύουν μονάχα τη παραγωγική ικανότητα του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: