Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Το Πεντάγωνο χρηματοδοτεί έρευνα για την αορατότητα!


Το Πεντάγωνο χρηματοδοτεί έρευνα για την αορατότητα!



Ο Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Michio Kaku ο οποίος πρώτος μίλησε ανοιχτά στο κοινό για την ηλιακή καταιγίδα που αναμένεται να συμβεί στη Γη το Σεπτέμβριο του 2012, αλλά και για τους τρεις τύπους εξωγήινων πολιτισμών που υπάρχουν στο σύμπαν, παίρνει θέση και για το θέμα της αορατότητας.


"Κάναμε όλοι λάθος για την αορατότητα!"

Ο καθηγητής Kaku, κάνοντας την αυτοκριτική του για το θέμα αυτό, ομολογεί κάτι που πολλοί έλληνες επιστήμονες, δεν έχουν ποτέ τολμήσει:


παραδέχεται πως έκανε λάθος!!!

Michio Kaku: Πριν δύο χρόνια νομίζαμε ότι ήταν αδύνατο να καταφέρουμε κάποτε την αορατότητα. Μάλιστα στο μάθημά μου στο Πανεπιστήμιο θα έλεγα στους μαθητές μου ότι θα ήταν αδύνατο ένα φως να περιβάλλει ένα αντικείμενο και να επαναδιαμορφωθεί στην άλλη πλευρά. Λοιπόν, έκανα λάθος. Μάλιστα, όλα τα βιβλία Φυσικής που υπάρχουν στον πλανήτη Γη κάνουν λάθος.

Πριν δύο χρόνια το κατάφεραν στο Πανεπιστήμιο Duke: με ενέργεια μικροκυμάτων πήραν ένα αντικείμενο, έδειξαν ότι μπορούν να λυγίσουν τα μικροκύματα γύρω από το αντικείμενο και να επανα-διαμορφωθούν στην άλλη πλευρά, σαν να μην είναι καθόλου εκεί. Και το ίδιο έγινε επίσης πριν έξι μήνες με ορατό φως. Σκεφτείτε το: μπορούμε να πάρουμε ένα αντικείμενο και να το εξαφανίσουμε ακριβώς όπως γίνεται στις ταινίες.».

Ωστόσο, ο καθηγητής εμφανίζεται διστακτικός ως προς το πόσο κοντά βρισκόμαστε σε αυτό το βήμα, και δίνει την ακόλουθη διευκρίνιση: «Είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα αν θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή ενός μανδύα αορατότητας, αλλά εκτιμούμε ότι ο κύλινδρος αορατότητας είναι πιθανό να υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες δεκαετίες.»

Η έρευνα για την αορατότητα χρηματοδοτείται από το Πεντάγωνο.

Η έρευνα για την αορατότητα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, και έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αποκτά, όμως, ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε ποιος οργανισμός έχει αναλάβει τη χρηματοδότησή της. Ο Michio Kaku, εξηγεί το γιατί:

Michio Kaku: Η έρευνα χρηματοδοτείται από το Πεντάγωνο (Η.Π.Α.). Δεν είναι ανόητοι. Βλέπουν τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας που απέχει όμως λίγες δεκαετίες. Ρίχνοντας λοιπόν το κατάλληλο φως στο αντικείμενο γίνεται αόρατο εσωτερικά. Γνωρίζουν τα τεράστια πλεονεκτήματα που θα αποκτήσουν αν έχουν αόρατους στρατιώτες, αόρατα ελικόπτερα, κλπ.

ΠΗΓΗ (( http://ksipnistere.blogspot.com/2010/05/blog-post_5150.html  ))

Δεν υπάρχουν σχόλια: