Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Τα ΜΜΕ της αποβλάκωσης και η ευτυχία στο να είσαι χαζοχαρούμενος


Τα ΜΜΕ της αποβλάκωσης και η ευτυχία στο να είσαι χαζοχαρούμενος


    *"Τι ευτυχία να είσαι (χαζο)χαρούμενος !" μας λενε οι πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές της νεοελληνικής τηλεόρασης.
    Ούτε και μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι οι ευτυχισμένοι παραμένουν προσκολλημένοι και στάσιμοι, δηλαδή στα ίδια και στα ίδια, χάνοντας έτσι την ικανότητα προσαρμογής σε νέες καταστάσεις, δηλαδή μετατρέπονται σε χαζοχαρούμενους και σε ατομα που είναι πολλές φορές εκτός πραγματικότητας..
    Φανταστείτε ένα άτομο που διαρκώς σκέφτεται θετικά - think positive - οπως λεει και λεγομενη ιδεολογία που μας πουλάνε αρκετά ΜΜΕ. Το άτομο αυτό αποτελεί εμπόδιο για την εξέλιξη της παγκόσμιας σκέψης και του πολιτισμού..
    Η ευτυχία βρίσκεται πάντα σε άμεση συνάρτηση με την ευτυχία των γύρω μας. Θέλουμε δεν θέλουμε, βρισκόμαστε διαρκώς σε μια διαδικασία ανελέητης σύγκρισης.
    Όταν συγκρίνουμε τον εαυτόν μας με ομορφότερους, πλουσιότερους και άλλους τηλεοπτικούς «πετυχημένους» (το προσπερνώ για να μην ξεράσω) θα βυθιστούμε στη μαύρη απελπισία..
    Ακόμα και η φτώχεια είναι σχετικό μέγεθος. Ο πλούσιος της Εκάλης νιώθει φτωχός μπροστά στον πλούσιο του Μπέβερλι Χίλς.. Αντιθέτως, αν συγκρινόμαστε με άτομα που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από εμάς βγαίνουμε ικανοποιημένοι.. Υπάρχουν και χειρότερα λέμε συνήθως..
    Σήμερα η αγορά έχει συνδέσει αναπόσπαστα την επιδίωξη της ευτυχίας με την σύγχρονη κοινωνία του ατομισμού η οποία υποβαθμίζει την ανάγκη της θυσίας, του καθήκοντος και προ παντός της ευθύνης για τον άλλον.. Έτσι, η προσωπική επιτυχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ικανοποίηση των ατομικιστικών και εγωιστικών μας συμφερόντων και αναγκών.
    Την ευτυχία τη φέρνουν οι τρόποι που επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη μας και αυτοί οι τρόποι είναι και δική μας επιλογή.. 
    Πες μου με τι επιβεβαιώνεσαι να σου πω και με τι ευτυχείς αλλά και πόσο δυστυχισμένος είσαι..
    ΠΗΓΗ(( http://unews.pathfinder.gr/society/ta-mme-ths-apoblakwshs-kai-h-eftyhia-sto-na-eisai-hazoharoymenos.html  ))

    Δεν υπάρχουν σχόλια: