Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Είναι επίσημο: Ενεργοποιούνται drones εναντίον πολιτών

Είναι επίσημο: Ενεργοποιούνται drones εναντίον πολιτών

Εταιρεία στην Ν.Αφρική αγόρασε drones που πυροβολούν από ψηλά πολίτες με πλαστικές σφαίρες, αμπούλες χρώματος και σπρέι πιπεριού και τρομοκρατούν ένα συγκεντρωμένο πλήθος με μηνύματα, εκκωφαντικούς ήχους, φώτα αποπροσανατολισμού, παρακολουθώντας παράλληλα και καταγράφοντας την δράση, μέσω καμερών HD.  

Η ταινίες επιστημονικής φαντασίας υπάρχουν για να συνηθίσει το μάτι των ανθρώπων σε αυτά που ακολουθούν. Οι παγκοσμιοποιητές που εκφράζονται μέσω οικονομικών λόμπι και πολυεθνικών σκοπεύουν να ελέγξουν όσες περιοχές μπορούν μέσω της ρομποτικής τεχνολογίας  που συνεχώς εξελίσσεται. Αντί όμως να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της ανθρωπότητας, χρησιμοποιείται εις βάρος της.

Ήδη οι περισσότεροι γνωρίζουν τα drones (κυφήνες). Υπάρχουν drones που παρακολουθούν έως drones που σκοτώνουν. Τα μέσα της παγκόσμιας διαπλοκής αποθεώνουν αυτά τα κατασκευάσματα που μπορούν να πυροβολούν από ψηλά διαδηλωτές, με πλαστικές σφαίρες, αμπούλες χρώματος και σπρέι πιπεριού. Έτσι θα καταστέλλονται οι όποιες αντιδράσεις πολιτών στην πολιτική της παγκοσμιοποίησης. 
Το παραπάνω σκηνικό πρόκειται να σύντομα να γίνει πραγματικότητα σε εγκαταστάσεις ορυχείων εξόρυξης πλατίνας στην Νότια Αφρική. Εκεί, οι μεγάλες απεργίες και οι αιματηρές διαδηλώσεις των εργαζομένων, που διεκδικούν καλύτερους μισθούς από τα 68 ευρώ το μήνα, έκαναν τους ιθύνοντες να ψάξουν για μοντέρνες τεχνικές καταστολής τους. 
Έτσι στράφηκαν στη λύση του Skunk Riot Control Copter. Ενός drone που μέσω τηλεχειρισμού μπορεί να εκτοξεύσει σπρέι πιπεριού, πλαστικές σφαίρες, αμπούλες χρώματος, όπως του Paintball, αλλά και να τρομοκρατήσει ένα συγκεντρωμένο πλήθος με μηνύματα, εκκωφαντικούς ήχους, φώτα αποπροσανατολισμού, παρακολουθώντας παράλληλα και καταγράφοντας την δράση, μέσω καμερών HD. 
Η Νοτιο-Αφρικανική εταιρεία Desert Wolf που κατασκευάζει τα Skunk, ανέφερε ότι θα παραδώσει συνολικά 25 τεμάχια των drones καταστολής πλήθους, συνολικής αξίας 46.000 δολαρίων, στη διοίκηση των νοτιοαφρικανικών ορυχείων πλατίνας, αναφέροντας – κυνικά-  ότι θα φροντίσει να μην είναι ιδιαίτερα επιθετικά. 
Έντονη ήταν η αντίδραση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην πρόθεση των εταιριών να χρησιμοποιήσουν τα drones κατά εργαζομένων ή συγκεντρωμένων. Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τιμ Νούναν δήλωσε πως «πρόκειται για μια αποκρουστική και βαθιά ανησυχητική εξέλιξη. Είμαστε πεπεισμένοι πως οποιαδήποτε κυβέρνηση που διέπεται από λογική θα κινηθεί γρήγορα ενάντια στην χρήση ανεπτυγμένων τεχνολογιών κατά εργαζομένων ή σε πολίτες που συμμετέχουν σε νόμιμες συγκεντρώσεις ή διαδηλώσεις». 
Μα οι δυτικίζουσες κυβερνήσεις δεν έχουν λόγο απέναντι στις πολυεθνικές που κατασκευάζουν όλα αυτά τα ρομποτοειδή που αργά ή γρήγορα επιδιώκεται να χρησιμοποιούνται μαζικά κατά πολιτών (βλ.DARPA). 
Να θυμίσουμε ότι drones είδαμε πρόσφατα και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη


Πηγή: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2014/06/drones.html#ixzz35YnaSaN9

Δεν υπάρχουν σχόλια: