Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ταξίδι χωρίς επιστροφή: 200.000 άνθρωποι θέλουν να μετακομίσουν μια για πάντα στον πλανήτη Αρη (Βίντεο)

Ταξίδι χωρίς επιστροφή: 200.000 άνθρωποι θέλουν να μετακομίσουν μια για πάντα στον πλανήτη Αρη (Βίντεο)


Τηλεπαιχνίδι σκοπεύει να στείλει ανθρώπους να μετοικίσουν στον πλανήτη Άρη και μάλιστα χωρίς επιστροφή. Εμπνευστής τους συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι ο Δανός Bas Landsdorp, ο οποίος ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο μια παγκόσμια καμπάνια μέσω της οποίας αναζητούσε ενδιαφερόμενους που ήθελαν να δηλώνουν συμμετοχή στο εν λόγω τηλεοπτικό ριάλιτι.

Πέρα από κάθε προσδοκία είναι ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής που δέχτηκε μέχρι στιγμής ο Bas Landsdorp, καθώς 200.000 άτομα δηλώνουν έτοιμα να εγκαταλέιψουν τον πλανήτη Γη και να μετακομίσουν χωρίς επιστροφή στον κόκκινο πλανήτη. Στόχος του εμπνευστή είναι να δημιουργήσει μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη.Το ταξίδι χωρίς επιστροφή θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 10 χρόνια.

Ο αστροφυσικός Charley Lineweaver δήωσε οτι πρόκειται για ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι που όμως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό κοινό, χαρακτηριστικά είπε «Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος, κάθε λεπτομέρεια από την εκπαίδευση, την εκκίνηση και την άφιξη στον κόκκινο πλανήτη. Θα είναι μια συναρπαστική υπόθεση που ο εμπνευστής της, σίγουρα περιμένει να προσελκύσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και το σπουδαιότερο διαφημίσεις. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι, δεν αποκλείεται όμως να πραγματοποιηθεί».

Ο Charley Lineweaver δηλώνει ότι «η τεχνολογία για ένα ταξίδι στον Άρη χωρίς επιστροφή είναι πολύ πιο απλή απ΄ό,τι για ένα με επιστροφή. Αν ο ενθουσιασμός διατηρηθεί και ενδιαφερθούν και άλλες χώρες, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν όμως, για οικονομικούς ή άλλους λόγους, σταματήσουν αυτά τα ταξίδια, τότε, ναι, θα υπάρξει πρόβλημα».

Δυο Αυστραλοί εξηγούν γιατί δήλωσαν συμμετοχή

Δυο Αυστραλοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο ταξίδι μίλησαν στο Australian Network News και εξήγησαν τους λόγους που οδηγήθηκαν σε μια τέτοια απόφαση.

Πρόκειται για την 44χρονη Dianne McGrath και τον 34χρονο David Mould. «Γνωρίζω καλά ότι είναι μονόδρομος. Ότι δεν πρόκειται να γυρίσω πίσω. Αυτό όμως είναι κάτι που με συναρπάζει ακόμη πιο πολύ», δήλωσε η 44χρονη Diane McGrath.

Ενώ ο 34χρονος David Mould είπε «το να πας στον Άρη και να δημιουργήσεις εκεί από το μηδέν μια ανθρώπινη κοινωνία, είναι αφάνταστα συναρπαστικό. Είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για τον άνθρωπο και σίγουρα θέλω με όλη μου την ύπαρξη να συμμετέχω».

Η Dianne είναι κάτοχος τριών πτυχίων και τώρα κάνει το διδακτορικό της ενώ ο David είναι εκπαιδευτικός.ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ: Ταξίδι χωρίς επιστροφή: 200.000 άνθρωποι θέλουν να μετακομίσουν μια για πάντα στον πλανήτη Αρη (Βίντεο) ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: