Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Τσιπάρισμα, χωρίς τσιπάκι; Βεβαίως γίνεται !

Τσιπάρισμα, χωρίς τσιπάκι; Βεβαίως γίνεται !


Έρχεται το «τσιπάρισμα» του ανθρώπου; Στη Σουηδία οι συναλλαγές γίνονται με το σκανάρισμα της παλάμης
Μια ακόμα είδηση η οποία μας έρχεται από την πολιτισμένη Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα από τη Σουηδία, διαβάστε παρακάτω.

Εχετε ξεχάσει το πορτοφόλι στο σπίτι σας και θέλετε να κάνετε κάποια ψώνια; Δεν πειράζει. Το μόνο που χρειάζεται για τις συναλλαγές σας είναι πλέον η παλάμη σας. Στη Σουηδία, τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο μία νέα μέθοδος πληρωμών, η οποία δοκιμάζεται σε 15 καταστήματα στο Λουντ. Στο πείραμα συμμετέχουν 1.600 εθελοντές, οι οποίοι αγοράζουν προϊόντα με την παλάμη τους σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Πως γίνεται αυτό;

Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, που είναι αναπτυγμένη από ερευνητές του πανεπιστημίου της πόλης, ταυτοποιείται το μοναδικό σχήμα που δημιουργούν οι φλέβες κάθε εθελοντή. Για τις συναλλαγές, ο χρήστης τοποθετεί το χέρι του πάνω από το ειδικό τερματικό στο κατάστημα, για να αναγνωρισθεί η ταυτότητά του. Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να πληκτρολογήσει το PIN, ώστε να επικυρώσει την πληρωμή. Η συγκεκριμένη τεχνολογία φέρει το όνομα Quixter, η οποία υποστηρίζουν πως υπόσχεται ταχύτητα και ασφάλεια, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να έχει κανείς μαζί του τίποτε άλλο πέρα από το… χέρι του για τις καθημερινές του πληρωμές. Μάλιστα, το ίδιο απλή και γρήγορη είναι και η εγγραφή στην υπηρεσία, κατά την οποία ο εθελοντής ουσιαστικά καταχωρίζει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα ψηφιακό αντίγραφο του σχήματος που δημιουργούν οι φλέβες στην παλάμη του. (iefimerida)

Είναι τόσο απλό, τόσο εύκολο λένε οι καταναλωτές στο παρακάτω βίντεο, αυτό θα είναι το μεγάλο επιχείρημα των υποστηρικτών του συστήματος που θα προωθεί το χάραγμα του αντιχρίστου.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουμε; Το χάραγμα είναι πλέον εδώ δίπλα στην πόρτα μας, εντός ολίγου θα είναι μέσα από την πόρτα μας, αλλά τότε ίσως είναι αργά….


Δεν υπάρχουν σχόλια: