Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

"Πόνεσαν" οι Εγγλέζοι από τις δηλώσεις Τ.Κλούνεϊ

"Πόνεσαν" οι Εγγλέζοι από τις δηλώσεις Τ.Κλούνεϊ


 
 
ΑΣΧΕΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ & ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ Ν.ΚΑΜΕΡΟΝ
 Τους έχουν "τσούξει" πολύ τους Εγγλέζους οι δηλώσεις του Αμερικανού ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ, σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, και ο εκκεντρικός δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον (και εραστής της συζύγου του πρωθυπουργού Ν.Κάμερον και πατέρας του τελευταίου του παιδιού όπως αποκαλύφθηκε πριν λίγο καιρό) έδωσε μια ειρωνική απάντηση στον Κλούνεϊ:  

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Evening Standard, ο 
Τζόνσον, σχολίασε τις δηλώσεις του πρωταγωνιστή του Χόλιγουντ, λέγοντας: «Κάποιος πρέπει επειγόντως να αποκαταστήσει τα μάρμαρα του Τζορτζ Κλούνεϊ (σ.σ.: αναφέρεται στο σενάριο της ταινίας "Ο ηθοποιός" στην παρουσίαση της οποίας έκανε τις σχετικές δηλώσεις ο Τ.Κλούνεϊ). Συνδέει μία ταινία για τα έργα τέχνης που λεηλατήθηκαν από τους Ναζί, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ο Χέρμαν Γκέρινγκ είχε σχέδια να λεηλατήσει το Βρετανικό Μουσείο».

Σε ακόμα πιο σκληρό τόνο, μάλιστα, δήλωσε: «Και που θα έστελναν οι Ναζί τα Ελγίνεια; Στην Αθήνα. Αυτός ο Κλούνεϊ δεν υποστηρίζει τίποτα άλλο από την ατζέντα του Χίτλερ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου. Θα έπρεπε να τυλίξει το σενάριο του Χόλιγουντ και να παραμείνει κολλημένος στην ιστορία».

Ο Μπιλ Μάρεϊ, επίσης με το χαρακτηριστικό του χιούμορ σχολίασε: «(Τα γλυπτά) είχαν μια πολύ ωραία διαμονή εδώ, σίγουρα. Αλλά το Λονδίνο ασφυκτιά από κόσμο».



Πηγή ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: "Πόνεσαν" οι Εγγλέζοι από τις δηλώσεις Τ.Κλούνεϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια: