Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Χριστιανοί Εβραίοι Μουσουλμάνοι και Βουδιστές θα συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο!

Χριστιανοί Εβραίοι Μουσουλμάνοι και Βουδιστές θα συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο!

Κανείς δεν φανταζόταν πως ένας Χριστιανός ένας Μουσουλμάνος ένας Εβραίος και ένας Βουδιστής θα συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο… Και όμως όσο παράδοξο και αν ακούγεται πρόκειται να γίνει σύντομα πραγματικότητα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα ρώσικης εφημερίδας, οι αρχές της Μόσχας σχεδιάζουν την κατασκευή του «Πάρκου Ενότητας και Αρμονίας» στο οποίο θα συνυπάρχουν ορθόδοξος ναός, εβραϊκή συναγωγή, μουσουλμανικό τέμενος και βουδιστικός ναός.
Οι Ρώσοι, ευρηματικοί όπως πάντα, έχουν στόχο αυξήσουν τον θρησκευτικό τουρισμό της χώρας και να αποδείξουν ότι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως θρησκείας μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αναμένεται να κατασκευαστεί και το «Σπίτι του λαού της Ρωσίας» μαζί με ιστορικό μουσείο των θρησκειών του κόσμου και συνεδριακό κέντρο.
Εκτός από τους χώρους λατρείας και τα μουσεία, το πάρκο θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφους κι εμπορικά κέντρα, ενώ θα καλύπτει 2,5 εκατ. τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο το κόστος κατασκευής δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.
Ενδιαφέρον θα έχει εάν αυτοί οι Ναοί θα είναι λειτουργικοί ή αν θα βρίσκονται εκεί μόνο ως μνημεία.
dogma

Δεν υπάρχουν σχόλια: