Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώην Βρετανός πρέσβης: Οι «αποδείξεις» των ΗΠΑ, κατασκεύασμα της Μοσάντ!

Πρώην Βρετανός πρέσβης: Οι «αποδείξεις» των ΗΠΑ, κατασκεύασμα της Μοσάντ!


Πρώην Βρετανός πρέσβης: Οι «αποδείξεις» των ΗΠΑ, κατασκεύασμα της Μοσάντ!

Η διεθνής κοινή γνώμη έχει στην συντριπτική της πλειοψηφία αντιληφθεί το άδικο και παράνομο της εκδηλωθείσης προθέσεως των ΗΠΑ να επιτεθούν στη Συρία και στο Καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, παρακάμπτοντας τον ΟΗΕ. Σε εκείνους οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά και τα κράτη που σύρονται πίσω από την παράνομη αυτή απόφαση, βρίσκεται και ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας,Craig Murray, ο οποίος κατέθεσε την άποψή του επί του ζητήματος στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Σύμφωνα με τον Βρετανό διπλωμάτη, σημαντικό ρόλο στις δυτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, διαδραματίζει η Κύπρος και συγκεκριμένα το όρος Τρόοδος, όπου και βρίσκεται εγκατεστημένη μονάδα ακροάσεων των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών. Γράφει ο κύριος Murray: «Η τοποθεσία  Τρόοδος, η οποία είναι η ψηλότερη οροσειρά της Κύπρου με κορυφές που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1951 μέτρα, όπου βρίσκεται η θέση ακρόασης για την GCHQ στο ομώνυμο όρος της Κύπρου, αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο για το Ηνωμένο Βασίλειο που συνεισφέρει σημαντικά στη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ/Βρετανίας. Οι διαχειριστές των υπηρεσιών υποκλοπής, των GCHQ στη Βρετανία και της NSA στις ΗΠΑ, διαμοιράζονται από κοινού τις πληροφορίες».
Η σημασία της μονάδος αυτής στο Τρόοδος, είναι ανεκτίμητη για τις υπηρεσίες Βρετανών και Αμερικανών. Έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί κάθε δορυφορική και μικροκυματική επικοινωνία σε όλη τη Μέση Ανατολή - μεταξύ αυτών και το σύνολο σχεδόν της σταθερής τηλεφωνικής επικοινωνίας-, σε μια περιοχή που εκτείνεται από την Ανατολική Λιβύη και την Αίγυπτο και φτάνει μέχρι τον Καύκασο. Ο πρώην πρέσβης εξομολογείται: «θα πρέπει να δηλώσω ότι  γνωρίζω εκ των έσω την κατάσταση και είμαι ενήμερος για τις ενέργειες και τις δυνατότητές του, καθώς ήμουν επικεφαλής του τμήματος FCO στην Κύπρο στις αρχές του 1990. Αυτό είναι γεγονός και όχι εικασίες»Κάθε πληροφορία λοιπόν η οποία αφορά την Μέση Ανατολή, περνά και φιλτράρεται στις βρετανικές εγκαταστάσεις στο όρος Τρόοδος.

Αυτό το γεγονός, καθιστά τον Βρετανό πρώην πρέσβη κάθετα αντίθετο στις τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού αντιπροέδρου Τζον Κέρι, ο οποίος ισχυρίστηκε πως υπάρχουν «αδιάσειστα στοιχεία για τη χρήση των χημικών από την πλευρά Άσαντ», στοιχεία τα οποία υποκλάπηκαν από συνομιλίες μεταξύ Σύριων αξιωματούχων του Καθεστώτος. Ο κύριος Murray εξηγεί:
 «Συνεπώς, είναι πολύ περίεργο, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, ότι ο Τζον Κέρι ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση στις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών των συριακών στρατιωτικών και των αξιωματούχων που οργάνωσαν την επίθεση με τα χημικά όπλα, αφού αυτές οι παρακολουθήσεις δεν ήταν διαθέσιμες στη βρετανική μεικτή επιτροπή των μυστικών υπηρεσιών»! Ως εκ τούτου, ο έμπειρος βρετανός, δίνει τη δική του εξήγηση στις διατυπωθείσες αμερικανικές θέσεις: «Σε ένα επίπεδο η εξήγηση είναι απλή. Οι υποκλοπές προμηθεύτηκαν στις ΗΠΑ από τη Μοσάντ, σύμφωνα με τη δική μου πηγή στην κοινότητα πληροφοριών στην Ουάσιγκτον. Οι υποκλοπές παρήχθησαν από ένα τρίτο μέρος που δεν τις διένειμε ταυτόχρονα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ». Οπότε συμπερασματικά καταλήγει: «Το αίνιγμα του Τροόδους είναι απλό: το Τρόοδος δεν έλαβε πληροφορίες, γιατί δεν υπήρχαν! Τις συνέθεσε η Μοσάντ. Οι «αποδείξεις» του Τζον Κέρι είναι σαθρά κόλπα»!
Την σαθρότητα των αμερικανικών επιχειρημάτων προκειμένου να πειστεί πρωτίστως η αμερικανική κοινή γνώμη και κατόπιν η διεθνής κοινότητα, αποδεικνύει και η εντεινόμενη στις ΗΠΑ αμφισβήτηση των επιλογών του Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησής του. Μάλιστα στρατιωτικοί των ΗΠΑ, εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην προοπτική επιθέσεως κατά της Συρίας, διότι καθώς λένε «δεν υπηρετούμε τα συμφέροντα των ΗΠΑ, πολεμώντας στο πλευρό της Αλ Κάιντα»! Οι μόνοι παράγοντες οι οποίοι προτρέπουν λυσσωδώς την αμερικανική ηγεσία να προχωρήσει σε επίθεση κατά του Άσαντ, είναι οι σιωνιστές, οι οποίοι διακρίνουν στην ισχυρή Συρία μια συνεχιζόμενη απειλή για το κράτος του Ισραήλ και τα σιωνιστικά συμφέροντα. Με απλά λόγια, ο «περιούσιος» λαός είναι ακόμη μια φορά έτοιμος και πρόθυμος με τις ραδιουργίες του, να αιματοκυλίσει την ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: