Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Οι σπιτονοικοκύρηδες της Σελήνης δεν θέλουν... επισκέψεις !

Οι σπιτονοικοκύρηδες της Σελήνης δεν θέλουν... επισκέψεις !

Οι σπιτονοικοκύρηδες της Σελήνης δεν θέλουν... επισκέψεις !Γνωρίζει, άραγε, κάποιος κοινός θνητός τα αποτελέσματα του προγράμματος «Απόλλων»; Μάθαμε ποτέ για ποιο λόγο δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια για να πατήσουν το έδαφος της Σελήνης 12 άνθρωποι. Εξήγησε ποτέ η NASA τους λόγους που διέκοψε πριν της ώρας τους τις επανδρωμένες πτήσεις στο δορυφόρο της Γης; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά είναι αρνητικές… Το μόνο βέβαιο είναι ότι η αμερικανική υπηρεσία δεν αντιμετωπίζει και τόσο… φιλικά το φεγγάρι! Γιατί, όμως;

Ο ανεξήγητος και με αμφίβολα αποτελέσματα του «βομβαρδισμού» ενός κρατήρα στην επιφάνεια της Σελήνης στις 9 Οκτωβρίου 2009, είχε ως επίσημη δικαιολογία την αναζήτηση νερού. Ο βάρους 2,3 τόνων προωθητικός πύραυλος «Κένταυρος» χτύπησε στον σκοτεινό κρατήρα Καμπέους, κοντά στο νότιο πόλο της Σελήνης, στις 14:31. Τέσσερα λεπτά αργότερα, συνετρίβη και το σκάφος LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) το οποίο είχε καταγράψει με κάμερες την πρώτη πρόσκρουση και είχε στείλει τα δεδομένα.

Οι σπιτονοικοκύρηδες της Σελήνης δεν θέλουν... επισκέψεις !

Η πρόσκρουση στον διαμέτρου 100 χιλιομέτρων και βάθους περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων κρατήρα, θα γινόταν με ταχύτητα 9.000 χιλιομέτρων την ώρα. Η λάμψη που θα προκαλούσε θα είχε διάρκεια 30 δευτερολέπτων και η στήλη σκόνης που θα αναδυόταν θα έφτανε σε ύψος 10.000 μέτρων! Τζίφος! Υπεύθυνοι του Ερευνητικού Κέντρου Ames στο Moffett Field της California είπαν ότι δεν είδαν τη μεγάλη στήλη που επιθυμούσαν. Πλάνα από την πρόσκρουση δεν υπήρξαν ποτέ, όπως θα δείτε στο βίντεο, και καταγράφηκε μόνο φασματογραφικά:


Οι συνωμοσιολόγοι άδραξαν την ευκαιρία για να κατηγορήσουν την αμερικανική κυβέρνηση ότι βομβάρδισε με πυρηνικά τη σεληνιακή επιφάνεια. Η καταγγελία δεν ήταν απολύτως αβάσιμη. Από το 1958 υπήρχε το άκρως απόρρητο σχέδιο Project A119 για τον βομβαρδισμό της Σελήνης σε μια προσπάθεια ανάκαμψης του ηθικού των Αμερικανών που έχαναν την κούρσα του διαστήματος από τους Σοβιετικούς!

Το σχέδιο ματαιώθηκε όταν ο Νιλ Άρμστρονγκ πάτησε πρώτος στη Σελήνη, αλλά δεν εγκαταλείφθηκε. Λίγους μήνες μετά την πρωτοποριακή αποστολή του «Απόλλων 11», ο επιστήμονας του προγράμματος Gary Latham πρότεινε ξανά τον βομβαρδισμό της Σελήνης με πυρηνικά, αυτή τη φορά για λόγους γεωλογικής έρευνας! Η πρόταση απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί η εξάπλωση της ακτινοβολίας σε συνθήκες χαμηλής βαρύτητας.
Πίσω στο 2009… Η παταγώδης αποτυχία της αποστολής του «Κένταυρου» και του LCROSS θορύβησε αρκετούς που έκαναν λόγο για πρόχειρα σχεδιασμένη αποστολή η οποία κόστισε τεράστια ποσά σε μια περίοδο που ο προϋπολογισμός της NASA είχε περικοπεί δραματικά. Πολλοί ρώτησαν ποια σημασία είχε το εγχείρημα, αλλά απάντηση δεν πήραν… ‘Όπως δεν απαντήθηκε και το ερώτημα αν τα δυο σκάφη έπεσαν ηθελημένα στην επιφάνεια ή… καταρρίφθηκαν!
Από ποιους, όμως; Εδώ μπαίνουν τα σενάρια που επισήμως δεν έχουν διαψευστεί ποτέ! Το 1976, ένας πρώην υπάλληλος της NASA ο Otto Binde κατηγόρησε την υπηρεσία για λογοκρισία στις συνομιλίες της με τους αστροναύτες των αποστολών «Απόλλων». Ισχυρίστηκε ότι άκουσε έναν από τους αστροναύτες του «Απόλλων 11» να λέει ότι έβλεπε τεράστια εξωγήινα διαστημόπλοια στην επιφάνεια της Σελήνης, ακριβώς στο μέσο της περιοχής που είχε επιλεγεί για την προσσελήνωση!

Το 1978 ένας άλλος πρώην υπάλληλος της NASA, ο Maurice Chatelain που διέθετε τότε άδεια ασφαλείας υψηλού επιπέδου καθώς είχε εφεύρει τα περισσότερα από τα συστήματα επικοινωνίας και ραντάρ των αποστολών «Απόλλων», εξέδωσε βιβλίο με το οποίο ισχυριζόταν ότι δυο UFO πετούσαν πάνω από τη σεληνάκατο «Αετός» πριν το πασίγνωστο πρώτο βήμα του Νιλ Άρμστρονγκ. Πριν από λίγα χρόνια, ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, ο Μπαζ ‘Ωλντριν, παραδέχθηκε δημόσια ότι κατά την πτήση προς τη Σελήνη είχαν… θεατές!
Κατοικείται, λοιπόν, η Σελήνη; Κι αν από ποιους; Και τι σκοπούς έχουν απέναντι στη Γη; Στο βιβλίο του ο Maurice Chatelain γράφει ότι οι αστροναύτες ενημέρωσαν το κέντρο πως υπήρχαν εξωγήινα διαστημόπλοια ευθυγραμμισμένα στη μακρινή πλευρά ενός κοντινού κρατήρα και παρακολουθούσαν την ιστορική κάθοδο του Άρμστρονγκ στο έδαφος της Σελήνης.Υποστηρίζει ότι οι εξωγήινοι όχι απλώς υπήρχαν, αλλά είχαν ενεργό συμμετοχή στη δημιουργία αλλά και την καταστροφή πολιτισμών. Αυτό άλλωστε, υποστήριζε ο τίτλος του βιβλίου του: «Οι κοσμικοί μας πρόγονοι»!
Η ενδεχόμενη παρουσία «ξένων» στη Σελήνη είχε καταγραφεί πολύ νωρίτερα. Στις 11 Σεπτεμβρίου 1967, Καναδοί αστρονόμοι ανέφεραν ένα μαύρο σύννεφο με μωβ άκρες πάνω από την ίδια περιοχή που η NASA είχε επιλέξει για την προσσελήνωση του «Απόλλων 11» το 1969. Δυο χρόνια νωρίτερα, το 1965, η NASA είχε ξεκινήσει την επιχείρηση Moonblink με σκοπό να συλλέξει στοιχεία από όλα τα μεγάλα παρατηρητήρια της Γης για έναν μεγάλο αριθμό φωτεινών σωμάτων που θεάθηκαν να πετούν πάνω από την επιφάνεια της Σελήνης και για να ερευνήσει τεράστιες κατασκευές που είχαν φωτογραφηθεί από μη επανδρωμένους δορυφόρους της. Ορισμένες από αυτές, έμοιαζαν τεχνητές…

Ήδη από το 1953, ο επιστημονικός συντάκτης της New York Herald Tribune ανέφερε ότι είχε δει με τηλεσκόπιο μια τεράστια κατασκευή μήκους 12 μιλίων, πιθανότατα μια γέφυρα, στην άκρη του κρατήρα Mare Crisium!
Ο Βρετανός αστρονόμος H.P. Welkins και ο παρουσιαστής της εκπομπής “The sky at night” sir Patrick Moore αποκάλυψαν ότι η γέφυρα αυτή είχε εμφανιστεί από το… πουθενά!

Αλλά και ο δορυφόρος Orbiter 3 κατέγραψε στην περιοχή Ukert στην επιφάνεια της Σελήνης μια μεγάλη κάθετη κατασκευή που αποκλήθηκε The Shard («θραύσμα») και ένα τεράστιο πύργο που του δόθηκε το όνομα «Πύργος» (The Tower) και σύμφωνα με κάποιους αστρονόμους έχει πλάτος πάνω από ένα μίλι και ύψος… πέντε! Οι εικόνες από το σχετικό βίντεο έχουν καταγραφεί από πληρώματα των αποστολών «Απόλλων»:


Η πεποίθηση ότι η Σελήνη κατοικείται, ήταν διαδεδομένη εδώ και αιώνες! Τα ευρήματα των πρώτων αστρονόμων με όργανα που σήμερα δεν θεωρούνται ούτε καν… παιδικά, ήταν εντυπωσιακά! Τα παραθέτουμε με χρονική σειρά:* 1671: O Γάλλος αστρονόμος διάσημος Gean Kashini ανακοινώνει ότι είδε ένα άσπρο σύννεφο το οποίο κάλυπτε την επιφάνεια της Σελήνης.
* 1787: Δυο αστρονόμοι ανέφεραν ότι παρατήρησαν κεραυνούς πάνω από την επιφάνεια της Σελήνης και θεώρησαν ότι το φεγγάρι είχε ατμόσφαιρα.
* 1787: Ένα μήνα νωρίτερα, ο πρωτοπόρος αστρονόμος σερ Φρέντρικ Ουίλιαμ Χέρσελ που ανακάλυψε τον πλανήτη Ουρανό ανέφερε ότι παρατήρησε διάφορα λαμπερές φωτεινές μπάλες πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης.
* Φεβρουάριος 1877: Για τουλάχιστον μια ώρα, αστρονόμοι παρατηρούν ένα τεράστιο ραβδί άσπρου φωτός που είχε εμφανιστεί στη Σελήνη.
* 1882: Στην περιοχή του Αριστοτέλη αναφέρθηκαν σκοτεινές σκιές.
* 23 Απριλίου 1915: Μια ακτίνα φωτός εμφανίστηκε ξαφνικά μέσα στον κρατήρα Κλάβιους. Δεκάδες ακτίνες φωτός έχουν παρατηρηθεί και στον κρατήρα Πλάτων.
* 13 Σεπτεμβρίου 1959: Μια τεράστια μαύρη σκοτεινή μάζα εμπόδισε τους αστρονόμους να φωτογραφήσουν ένα συγκεκριμένο σημείο της επιφάνειας της Σελήνης.
Σε ένα ντοκιμαντέρ που προέβαλε πρόσφατα το RTR –Planeta, ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια της Ρωσίας, αναλυτές όπως ο πρώην αξιωματικός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και διάσημος ερευνητής UFO Vladimir Azhazha και ο αστρονόμος- ερευνητής Yevgeny Arsyukhin υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες ήρθαν σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς οι οποίοι τους διέταξαν να μην επισκεφθούν ξανά άνθρωποι τη Σελήνη!

Μήπως, λοιπόν, όντως ο «Κένταυρος» και το LCROSS καταρρίφθηκαν επειδή οι γήινοι παράκουσαν την εντολή;
Ή μήπως ήταν πράγματι τα δυο σκάφη φορτωμένα με πυρηνικά για να καταστρέψουν μια εξωγήινη βάση στο δορυφόρο της Γης;
Κι αν ναι, πέτυχαν ή όχι το σκοπό τους; Αυτό, είναι άλλο ένα μεγάλο μυστήριο που καλύπτει το κατά τα άλλα ρομαντικό φεγγάρι.
ANEΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: