Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΨΥΧΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ | ΕΟΕ | ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΨΥΧΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Share Button

14 Σεπτεμβρίου 1954 ,09:33 π.μ.
Πυρηνική βόμβα ισχύος 40 κιλοτόνων πυροδοτήθηκε ως μέρος της εκπαίδευσης στην εγκατάσταση Totsky στην περιοχή Όρενμπουργκ  της Σοβιετικής Ένωσης .
Στη δεκαετία του 1950 , η Ρωσική κυβέρνηση προετοιμαζόταν για τον Γ ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.  Επέλεξαν τις στέπες της περιοχής Όρενμπουργκ λόγω της στενής ομοιότητάς τους με τα τοπία της Δυτικής Ευρώπης .
Οι προπαρασκευαστικές δραστηριότητες για την επιχείρηση “Χιονόμπαλα” διήρκησαν τρεις μήνες. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το πεδίο ήταν γεμάτο με  χαρακώματα και άλλες κατασκευές.
Στην άσκηση ήταν παρόντες οι:Χρουτσώφ,ο δημιουργός της βόμβας Κουρτσάτωφ και ο Ζούκωφ.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε υψόμετρο 380 μέτρα . Από τους 45.000 στρατιώτες που συμμετείχαν στην άσκηση, μόνο 2.000 άτομα διασώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου,περισσότεροι  από αυτούς παρέμειναν άτομα με ειδικές ανάγκες ή με ανίατες ασθένειες  για το υπόλοιπο της ζωής τους .
Την πυρηνική έκρηξη ακολούθησε μια μαζική στρατιωτική άσκηση , με τους στρατιώτες   απροστάτευτους από τις ραδιενεργές εκπομπές, καθώς και με αεροσκάφη που πετούσαν κατευθείαν μέσα στο “μανιτάρι”.
Όλοι οι συμμετέχοντες στην άσκηση υπέγραψαν συμβόλαιο 25 χρόνων τήρησης σιγής(GAG)και όλα τα υλικά και έγγραφα χαρακτηρίστηκαν ως αυστηρώς εμπιστευτικά και εμφανίστηκαν μόνο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.. Πεθαίνοντας από καρκίνο,καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια,δεν μπορούσαν καν να αποκαλύψουν στους γιατρούς σε τι είδους άσκηση είχαν λάβει μέρος.Ούτε ο τοπικός πληθυσμός ούτε οι ίδιοι οι στρατιώτες ενημερώθηκαν για το τι   είδους βόμβα ήταν υπό δοκιμή .
Την παραμονή της άσκησης οι αξιωματικοί εξηγούσαν οτι είναι τεράστια τιμή  για τους στρατιώτες που θα λάβουν μέρος σε τόσο μεγάλη άσκηση.Οι τοπικοί κάτοικοι κλήθηκαν να μετακινηθούν προσωρινά 30 μίλια μακριά από το σημείο έκρηξης .Μετά την έκρηξη,ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και το πυρηνικό σύννεφο σκέπασε κατοικημένες περιοχές, σε αντίθεση με την πρόβλεψη των επιστημόνων.
Όταν οι κάτοικοι επέστρεψαν στα χωριά τους , τους δόθηκαν νέα  σπίτια για να αντικαταστήσουν τα παλιά που καταστράφηκαν.Μη έχοντας πληροφόρηση για τα αποτελέσματα της έκρηξης  οι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν, καλλιεργώντας και συλλέγοντας ραδιενεργά σιτηρά και πατάτες . Για ένα διάστημα στη συνέχεια  παρατηρούσαν περίεργες λάμψεις τα βράδυα .
Δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ ιατρικές εξετάσεις για την κατάσταση των ανθρώπων που επηρεάστηκαν από την έκρηξη . Τα πάντα έμειναν κρυμμένα. Οι απώλειες μεταξύ των πολιτών δεν  υπολογίστηκαν ποτέ .Τα αρχεία  του νοσοκομείου της Totsk καταστράφηκαν .Οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή της Totsk έχουν υψηλή συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου.Το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών τους είναι τόσο αδύναμο που δέν είναι σε θέση να καταπολεμήσει οποιαδήποτε ασθένεια .

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 1956 στην περιοχή του Σεμιπαλατίνσκ έγινε μια δεύτερη παρόμοια άσκηση με έκρηξη ισχύος 38 κιλοτόνων.Έλαβαν μέρος στρατιώτες του 105ου αερομεταφερόμενου τάγματος.
Το θέμα για τέτοιου είδους ασκήσεις έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό και οι έρευνες  άρχισαν μετά την τραγωδία του Τσέρνομπιλ το 1986.
september-14_2
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΕ ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΡΟΥΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: