Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο φωτογράφος που κατάφερε να "πιάσει" το πέρασμα του χρόνου

Ο φωτογράφος που κατάφερε να "πιάσει" το πέρασμα του χρόνου

Με το φωτογραφικό του project "Ο χρόνος είναι μια διάσταση" (Time is a Dimension), ο Fong Qi Wei κατάφερε να φωτογραφήσει το ίδιο το πέρασμα του χρόνου.
Όλες οι συνηθισμένες φωτογραφίες αποσκοπούν στο να καταφέρουν να αποτυπώσουν όσο καλύτερα γίνεται μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο εν λόγω φωτογράφος όμως από τη Σιγκαπούρη θέλησε να αποτυπώσει τον ίδιο τον χρόνο να περνά μέσα από τα καρέ του δείχνοντας την κίνηση του σαν "διάσταση".
Ο Fong Qi Wei ανέβασε στο προσωπικό του site 20 φωτογραφίες, η κάθε μια εκ των οποίων αποτελείται από σειρά λήψεων που απέχουν χρονικά μεταξύ τους κατά 2-4 ώρες, όπως γράφει ο ίδιος στο κείμενο που τις συνοδεύει.  Επί της ουσίας πρόκειται για "συρραφή" πολλαπλών καρέ.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Αποτυπώνεται μεταξύ άλλων το πέταγμα αεροπλάνου στον ουρανό της Σιγκαπούρης, άνθρωποι που περπατούν στην ακροθαλασσιά την ώρα που δύει ο ήλιος, πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον ουρανό, αλλά και η αντανάκλαση της πορείας του ήλιου πάνω στα τζάμια ενός ουρανοξύστη.
Η τεχνική του απαιτεί επιμονή και υπομονή. Ο Wei άρχισε να φωτογραφίζει κρατώντας σταθερή τη μηχανή του απέναντι σε διάφορα τοπία, περιμένοντας και κάνοντας λήψεις καρτερικά από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.
Στη συνέχεια έκανε συρραφή των λήψεων του στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και δημιούργησε την εντυπωσιακή σειρά φωτογραφιών, μέρος της οποίας παρουσιάζεται παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: