Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μυστικά χαμένα στη μετάφραση (Βίντεο)

Μυστικά χαμένα στη μετάφραση (Βίντεο)


Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την τρίτη επέτειο της 11ης του Σεπτέμβρη, το 50% των κατοίκων της Νέας Υόρκης πιστεύει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήξερε από πριν ότι θα γίνει τρομοκρατική επίθεση αλλά απέφυγε συνειδητά να την αποτρέψει. Ψάχνοντας τα μυστικά και τα αναπάντητα ερωτήματα για το γεγονός που άλλαξε τον κόσμο, ο Στέλιος Κούλογλου και οι συνεργάτες του μίλησαν με νυν και πρώην πράκτορες του FBI και της CIA που γνώριζαν ότι οι η Αλ Κάιντα ετοίμαζε επιθέσεις ή είχαν εντοπίσει τους τρομοκράτες, αλλά οι έρευνες τους περιέργως μπλοκαρίστηκαν, με δημοσιογράφους και πολιτικούς που ερεύνησαν την υπόθεση, με συγγενείς των θυμάτων καθώς και με μέλη της επιτροπής που συγκροτήθηκε για να εξετάσει τι ακριβώς γνώριζε ο πρόεδρος Μπους και αν οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί.

Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές.

Η Κόλιν Ράουλι, πράκτορας του FBI διηγείται στην εκπομπή πως το FBI της απαγόρευσε να ερευνήσει τον υπολογιστή του 20ου αεροπειρατή που είχε συλληφθεί ένα μήνα πριν τις επιθέσεις επειδή ήθελε να μάθει να πιλοτάρει αεροπλάνο αλλά όχι και να το προσγειώνει!!

Ο Μοχάμεντ Άττα, που θεωρείται επικεφαλής της ομάδας των 19 καμικάζι, είχε χρηματοδοτηθεί με 100 χιλιάδες δολάρια από τον αρχηγό των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος την ημέρα της επίθεσης βρισκόταν στην Ουάσιγκτον και είχε συναντήσεις με τον Κόλιν Πάουελ και τον τότε διευθυντή της CIA Τζώρτζ Τέρνερ!
Η CIA είχε προειδοποιήσει από τις αρχές Αυγούστου του 2001 τον αμερικανό πρόεδρο ότι η Αλ Κάιντα ετοιμαζόταν να χτυπήσει μέσα στις ΗΠΑ!

Αποκαλυπτική είναι και η περίπτωση της μεταφράστριας του FBI Σιμπέλ Έντμοντς, η οποία ανακάλυψε ότι μια σειρά ντοκουμέντα και υποκλοπές που είχε στην διάθεση της η υπηρεσία της πριν την 11η του Σεπτέμβρη, δεν είχαν συνειδητά μεταφρασθεί. Με βάση τις πληροφορίες αυτές η κυβέρνηση θα έπρεπε να κηρύξει συναγερμό από την άνοιξη του 2001.

Παρά τις απειλές που δέχθηκε από τους ανωτέρους της, η Έντμοντς ζήτησε να ερευνηθεί η υπόθεση με αποτέλεσμα να απολυθεί από το FBI. Μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης όλες αυτές οι πληροφορίες θεωρούνται σήμερα κρατικά απόρρητα και τα δικαστήρια θέλουν να απαγορεύσουν στην Εντμοντς να αναφέρεται στην υπόθεση.

Το μυστικό της 11ης του Σεπτέμβρη, θα μας πει η ίδια στην εκπομπή, μοιάζει να είναι χαμένο στην μετάφραση...


ΠηγήΜυστικά χαμένα στη μετάφραση (Βίντεο) - ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ
ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: