Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΙΣΤΕΨΕ!

ΠΙΣΤΕΨΕ!

Αν θες να πιστέψεις πίστεψε. Τίποτα δεν χαρίζεται. Πατάμε σε δυο βάρκες προσπαθώντας να μην πέσουμε και πνιγούμε. Όμως, όσο επιμένουμε να το κάνουμε αυτό τόσο πιο πολύ φλερτάρουμε με την ιδέα τού να χάσουμε τον εαυτό μας. Αν δεν βρούμε τον εαυτό μας, τότε τίποτε από όσα κάναμε εδώ δεν θα έχει την παραμικρή αξία.
Κουτάκια, πρέπει, ίσως, μπορεί, συμβάσεις, ερωτήματα και αγκυλώσεις του μυαλού. Όλα είναι εδώ για να σε κάνουν να μην θες να βρεις τον εαυτό σου, να μην θες να ακούσεις την εσώτερη φωνή. Όλα θέλουν να σε κάνουν να χαθείς. Κι όσο πιο πολύ πεισμώνεις τόσο πιο πολύ χάνεις σε αυτό το παιχνίδι. Αφουγκραζόμαστε το τίποτα προσπαθώντας να ακούσουμε κάτι κι όταν το κάτι μας μιλά, εμείς παριστάνουμε τους κουφούς. Αν θες να πιστέψεις πίστεψε, αν δεν θέλεις μην πιστεύεις! Θυμήσου, όμως, πως ο χρόνος – ακόμη κι αν δεν υπάρχει στ’ αλήθεια – κάποια στιγμή τελειώνει. Παράλογο ε; Καλωσόρισες στον κόσμο που ζεις! Δεν θα είσαι για πάντα εδώ, ούτε θα καταλήξεις στο μηδέν. Το μηδέν όπως και το ένα είναι κώδικες κι οι κώδικες κάποια στιγμή σπάνε… Τα ρολόγια στο τέλος χαλάνε. Η θάλασσα θα γίνει φωτιά κι οι βάρκες θα καούνε. Εσύ με ποια μεριά είσαι;
Τα χέρια έχουν τεντώσει και είναι ανοιχτά. Το αύριο πάντα έρχεται χτες. Την μοίρα δεν την πιστεύεις, μα ο καθρέφτης σου σού λέει την αλήθεια. Αν θες να πιστέψεις πίστεψε. τα λόγια έχουν ειπωθεί, οι καρδιές έχουν ανοιχτεί κι οι ψυχές έχουν αρχίσει να θερμαίνονται. Εσύ θα αποφασίσεις για σένα. Αν θέλεις να γίνεις στ’ αλήθεια αυτό που είσαι ή να παραμείνεις ένα παιχνιδάκι στα χέρια των άλλων!
Δήμος Μαβής
Αντιπρόεδρος ΕΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: