Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

HORTEN HO 229: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ Β’ Π.Π.!

ΕΟΕ | ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

HORTEN HO 229: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ Β’ Π.Π.!

HORTEN HO 229: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ Β’ Π.Π.!

Το Horten Ho 229 ήταν ένα μυστικό όπλο των Ναζί, το οποίο θα μπορούσε να μεταβάλει τον συσχετισμό δύναμης μεταξύ των Ναζί και των Συμμάχων και να οδηγήσει σε νίκη των Γερμανών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι το πρώτο stealth μαχητικό αεροσκάφος που κατασκευάστηκε στην Ιστορία, καθώς και το πρώτο που χρησιμοποίησε μηχανή jet. Εάν είχε προλάβει να μπει σε μαζική παραγωγή θα μπορούσε να πλήξει μέσα σε 8 λεπτά την Μ. Βρετανία με μια επιδρομή, ξεπερνώντας τον σκόπελο των αγγλικών ραντάρ, και να αλλάξει όλα όσα ακολούθησαν μετά από την απόβαση της Νορμανδίας.
Το μεγάλο αυτό επίτευγμα αεροναυπηγικής του μυστικού όπλου που σχεδίαζαν οι Ναζί οφείλεται στο έργο των αδελφών Horten, οι οποίοι ηταν πιλότοι της γερμανικής αεροπορίας (Luftwaffe). To Horten Ho 229 ήταν κατά βάση κατασκευασμένο από ξύλο, ενώ τα μεταλλικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, οι τουρμπίνες jet και ο σχεδιασμός του πιλοτηρίου ήταν φτιαγμένα έτσι ούτως ώστε να απορροφούν την ακτινοβολία των ραδιοκυμάτων που εκπέμπονταν απο τα ραντάρ, καθιστώντας τα έτσι δύσκολα ανιχνεύσιμα. Με τον τρόπο αυτό οι Ναζί θα μπορούσαν να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους Βρετανούς και με το στοιχείο του αιφνιδιασμού να καταστείλουν την βρετανική αεράμυνα.
Horten_brothers
Οι αδελφοί Horten
Λίγο πριν από την τελική ήττα για την Γερμανία του Χίτλερ, οι αδελφοί Horten είχαν σχεδιάσει ήδη το Horten 18 (H.XVIII ), το διηπειρωτικό βομβαρδιστικό με το οποίο σκόπευαν το 1946 να επιτεθούν στις Η.Π.Α. εξαπολύοντας επίθεση με πυρηνικές βόμβες κατά των αμερικανικών πόλεων, σύμφωνα  με το σχέδιο Amerika Bomber τού Υπουργείου Αεροπορίας (Reichsluftfahrtministerium).
60 χρόνια μετά, πεπειραμένοι Αμερικανοί αεροναυπηγοί και ειδικοί της τεχνολογίας stealth ανακατασκεύασαν το Horten Ho 229 και το υπέβαλαν σε κάποια τεστ, για να επαληθεύσουν τις ιδιότητές του. Τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας αυτής παρουσιάζονται στο ντοκυμαντέρ του National Geographic: Great Mysteries of WWII-Hitler’s Stealth Fighter 720P.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Σύντομα τα 2 προφίλ του ΕΟΕ θα απενεργοποιηθούν. Όλη η δραστηριότητα μας θα μεταφερθεί στην επίσημη like page μας. Κάνε like τώρα προσκάλεσε και τους φίλους σου http://facebook.com/eoellas.org
ΕΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: