Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ιάπωνες φτιάχνουν σπέρμα από γυναίκες και ωάρια από άνδρες

Ιάπωνες φτιάχνουν σπέρμα από γυναίκες και ωάρια από άνδρες

Ιάπωνες επιστήμονες ισχυρίζονται ότι στο μέλλον θα μπορούν να αναπτύξουν αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά κύτταρα από το αντίθετο φύλο
Με πιο απλά λόγια θα μπορούν να δημιουργήσουν σπέρμα από τις γυναίκες και ωάρια από τους άνδρες.
Ο επικεφελής της έρευνας Katsuhiko Hayashi από το Πανεπιστήμιο του Κιότο δημοσίευσε την εργασία τους στην οποία αναφέρεται ότι τα κύτταρα του δέρματος από ποντίκια χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν αρχέγονα γεννητικά κύτταρα ή PGCs. Αυτά τα κύτταρα, δύο αρσενικά και θηλυκά κύτταρα φύλου, στη συνέχεια αναπτύχθηκαν σε σπέρμα και ωάρια. Οι Ιάπωνες ισχυρίζονται ότι μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης δημιούργησαν μια νέα ζωή.
Αν και τα πειράματα είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο, οι δυνατότητες για την αναπαραγωγική ιατρική είναι εντυπωσιακή. Οχι μόνο θα μπορούσε η έρευνα να επιτρέπει σε υπογόνιμες γυναίκες να τεκνοποιήσουν, με τη δημιουργία των αυγών από τα κύτταρα του δέρματός τους, αλλά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σπέρμα από γυναίκες και ωάρια από άνδρες.
Η διαδικασία αρχίζει με την εκχύλιση πολυδύναμων βλαστικών κύτταρων και στη συνέχεια μετατροπή αυτών σε PGCs. Τα γεννητικά κύτταρα μεταμοσχεύθηκαν στις ωοθήκες και στους όρχεις ποντικών για να αναπτυχθούν. Μόλις αυτά τα κύτταρα γίνουν ώριμα εξάγονται και χρησιμοποιούνται για να γονιμοποιήσουν το ένα το άλλο.
Η αρχική έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και από τότε, οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αξιοποιούν πλήρως τα στοιχεία με στόχο κάποια στιγμή να την εφαρμόσουν και στον άνθρωπο.
a-pistefto

Δεν υπάρχουν σχόλια: