Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ποιές πόλεις των ΗΠΑ θα βυθιστούν από την άνοδο της στάθμης των ωκεανών

Ποιές πόλεις των ΗΠΑ θα βυθιστούν από την άνοδο της στάθμης των ωκεανών

Δεν είναι τόσο μακρινό πια το ενδεχόμενο.
Η καταστροφή για 1.429 πόλεις και κωμοπόλεις των ΗΠΑ από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών είναι ορατή, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση, που μιλάει για βυθισμένες πόλεις και εκατομμύρια εκτοπισμένους.
Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα επίπεδα της θάλασσας θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 23 πόδια μέσα σε 2.000 χρόνια, αν δεν μειωθούν δραστικά οι εκπομπές αερίων πριν από το 2100.
Αν και τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά, οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου οδηγούν σε ακραία επίπεδα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κάθε δεκαετία.
Οι συνέπειες παγκοσμίως και κυρίως στις ΗΠΑ θα είναι καταστροφικές, καθώς εκτιμάται ότι 1.429 πόλεις και κωμοπόλεις θα είναι τουλάχιστον μισοβυθισμένες, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση, που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, από τον Μπέντζαμιν Στράους.
Σύμφωνα με την ανάλυση που δημοσίευσε το Business Insider:
- Αν τα πράγματα δεν αλλάξουν μέχρι το 2020, θα υπάρξει αναπόφευκτη αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά 5 πόδια και 2 ίντσες. Αυτό θα ωθήσει πάνω από το 50% του πληθυσμού από 381 δήμους, με αποτέλεσμα 4.187.262 άνθρωποι να χάσουν πατρίδες τους.
- Αν τα αέρια του θερμοκηπίου συνεχίσουν να αυξάνονται έως το 2050, θα υπάρξει αναπόφευκτη αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά 10 πόδια και 1 ίντσα. Αυτό θα ωθήσει πάνω από το 50% του πληθυσμού από 715 δήμους, με αποτέλεσμα 8.121.973 άνθρωποι να χάσουν πατρίδες τους.
- Εάν περιμένουμε μέχρι το 2100 για να επιδιορθώσουμε τους ρυπογόνους τρόπους μας, το επίπεδο της θάλασσας θα αυξηθεί κατά 23 πόδια και 1 ίντσα, εκτοπίζοντας πάνω από το 50% του πληθυσμού από 1.429 πόλεις και κωμοπόλεις και 18.074.940 άτομα.
Οι 1.429 πόλεις και κωμοπόλεις βρίσκονται:
Στην Αλαμπάμα, την Καλιφόρνια, το Κονέκτικατ, τη Φλόριντα, το Ντέλαγουεαρ, την Τζόρτζια, τη Λουιζιάνα, το Μέριλαντ, τη Μασαχουσέτη, το Μισισιπή, το Νιού Χάμσαιρ, το Νιού Τζέρσι, τη Νέα Υόρκη, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα, το Όρεγκον, την Πενσιλβάνια, το Τέξας, την Βιρτζίνια, την Ουάσιγκτον.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: