Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Το μυστηριώδες βουητό του Taos Hum (Βίντεο)

Το μυστηριώδες βουητό του Taos Hum (Βίντεο)


Το Βουητό είναι ένας μακρύς ήχος χαμηλής συχνότητας που ακούγεται από ορισμένους μόνο ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της Γης, ειδικότερα στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και την Βόρεια Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το Βουητό του Τάος πήρε το όνομα του από την μικρή πόλη Τάος του Νέου Μεξικού στις Η.Π.Α., όπου οι κάτοικοι του παραπονέθηκαν πολλές φορές μέσα στην προηγούμενη δεκαετία για παράξενα βουητά από το πουθενά. Εκείνοι που το έχουν ακούσει, λένε ότι μοιάζει πολύ με τον ήχο που κάνει μια μηχανή ντίζελ όταν βρίσκεται σε μακρινή απόσταση.

Είναι πιο πιθανό να το ακούσει κανείς μέσα σε κτίριο παρά έξω. Μερικοί το αισθάνονται και στο σώμα τους. Ακόμα κι αν φορέσουν ωτοασπίδες, αυτό δεν ελαττώνεται και γίνεται πιο έντονο όταν βραδιάζει. Τα ραντάρ και τα μικρόφωνα δεν μπορούν να το "εντοπίσουν" εύκολα και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλύψει από που προέρχεται και τι το προκαλεί.

Μερικές από τις θεωρίες εξήγησης είναι ότι οι ήχοι αυτοί οφείλονται σε υπόηχους των τεκτονικών πλακών ή πετρωμάτων ή ότι είναι ηλεκρομαγνητικά κύματα που προκαλούνται από μετεωρίτες που εισχωρούν στην ατμόσφαιρα της Γης. Άλλοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως είναι απόηχοι των συστημάτων επικοινωνίας των υποβρυχίων ή ακόμα και ότι δεν είναι "εξωτερικοί" αλλά προκαλούνται από το ίδιο το ανθρώπινο αυτί.


Σεισμολόγοι αλλά και γεωλόγοι δεν μπορούν να καταλάβουν την προέλευση του ήχου και λένε ότι δεν οφείλεται σε σεισμούς ή κάποιο γεωλογικό φαινόμενο.

Οι επιστήμονες είναι πολύ προβληματισμένοι με το συμβάν αυτό, και το ερευνούν για να δουν με τι έχουν να κάνουν, είναι σίγουροι ότι δεν είναι γεωλογικό, τεχνικό, εξωγήινο, ή υποθαλάσσιο φαινόμενο. Πολλοί ερευνητές κάνουν λόγο ότι πρόκειται για θορύβους που προέρχονται από την μέση Γη. Αυτό λένε ότι ίσως είναι και το πιο πιθανό. Το φαινόμενο όμως είναι ακόμα εκεί και κανείς δεν είναι σε θέση να εντοπίσει την προέλευση του ήχου.

Μία πιθανή εξήγηση είναι οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, που παρουσιάζουν μία σειρά από συμπτώματα και δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από «εξωτικές πηγές» τύπου HAARP αφού οι τεχνολογικές εφαρμογές των τελευταίων δεκαετιών μας έχουν τοποθετήσει πλέον μέσα σε μία μόνιμη θάλασσα τεχνητών συχνοτήτων, μέσα στην οποία κολυμπάμε νυχθημερόν. Το ηλεκτρομαγνητικό νέφος -electosmog- που παράγουν πυλώνες της ΔΕΗ, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ασύρματα τηλέφωνα, τεχνολογίες bluetooth, Η/Υ κ.α., έχει γίνει αντικείμενο πολλών ερευνών και έχει διαπιστωθεί πως σχετίζεται με μία σειρά από πολλά και διαφορετικά συμπτώματα



Πηγή Το μυστηριώδες βουητό του Taos Hum (Βίντεο) - ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: