Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Η CIA επιδιώκει έλεγχο... των καιρικών φαινομένων

Η CIA επιδιώκει έλεγχο... των καιρικών φαινομένων


Η CIA χρηματοδοτεί μέρος της έρευνας που πραγματοποιεί η Εθνική Ακαδημία Επιστημών και έχει ως βασικό στόχο να βρει πώς μπορεί να ελεγχθεί ο καιρός και η κλιματική αλλαγή. Το «ενδιαφέρον» της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο καθώς από τον πόλεμο του Βιετνάμ οι ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να μπορούν να ελέγχουν τα μετεωρολογικά φαινόμενα. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο ιστότοπος motherjones.com η CIA χρηματοδοτεί μέρος της έρευνας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (NAS) που σκοπό έχει να διαπιστώσει το αν, κατά πόσο και πώς οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τον καιρό και τις αλλαγές στη Φύση ώστε να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή.

Οπως περιγράφει η NAS, η έρευνά της εντοπίζεται στις μεθόδους διαχείρισης της ηλιακής ακτινοβολίας και μετακίνησης του διοξειδίου του άνθρακα, που είναι και οι δύο παράγοντες του φαινομένου του θερμοκηπίου. Το κόστος της έρευνας δεν ξεπερνάει τα 630.000 δολάρια και σύμφωνα με το δημοσίευμα θα διαρκέσει 21 μήνες.

Εκπρόσωπος της CIA αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις αναφορές για την εμπλοκή της υπηρεσίας στο πρόγραμμα: «Είναι φυσικό σε ένα θέμα όπως η κλιματική αλλαγή η Υπηρεσία να συνεργαστεί με επιστήμονες ώστε να καταλάβει καλύτερα και να κατανοήσει το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στην εθνική ασφάλεια» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: