Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Θερμό επεισόδιο στη Σύμη: Τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής "γάζωσε" Ελληνική ακταιωρό

Θερμό επεισόδιο στη Σύμη: Τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής "γάζωσε" Ελληνική ακταιωρό

Ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής εξαπέλυσε πυρά κατά σκάφους του Λιμενικού στην περιοχή της Σύμης, όταν το τελευταίο επιχείρησε να εμποδίσει απόβαση πλοιαρίου με 30 λαθρομετανάστες.
Το ιστιοπλοϊκό καταμαράν (πιθανόν Ελληνικής ιδιοκτησίας) με τους λάθρο, έγινε αντιληπτό από δυνάμεις του ΛΣ κι ένα σκάφος έσπευσε να εμποδίσει την πορεία του, αλλά δέχτηκε καταιγιστικές βολές από το τουρκικό σκάφος. 'Αλλη πηγή αναφέρει ότι οι Τούρκοι πολυβολούσαν το δουλεμπορικό το οποίο ερχόταν από την τουρκική ακτή, αλλά αυτό είναι απίθανο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να οδηγήσει το καταμαράν σε ελληνικά ύδατα παρά τις προειδοποιήσεις των λιμενικών, οι οποίοι τελικά αναγκάστηκαν να ρίξουν προειδοποιητική βολή στην πρύμνη της.
Το σκάφους του Λικενικού δεν ανταπέδωσε τα πυρά και τελικά το ιστιοπλοϊκό με τους μετανάστες, έμεινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Εν συνεχεία το περιπολικό της Ακτοφυλακής μετέφερε τους "λάθρο" στην Ρόδο.
Κλιμάκιο αξιωματικών του λιμενικού θα ανακρίνει τους δύο συλληφθέντες τον καπετάνιο και ένα ακόμα άτομο που συνελήφθησαν και θα μεταφερθούν επίσηςαύριο το πρωί στη Ρόδο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ρόδου ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν οι δύο συλληφθέντες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι λαθρομετανάστες είχαν επιβιβαστεί από τη Ντάτσα της Τουρκίας με προορισμό πιθανόν τη Σύμη, ή κάποια βραχονησίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: