Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Επίθεση στον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Βελγίου από τις FEMEN


Επίθεση στον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Βελγίου από τις FEMEN


 
Ήρεμος και προσευχόμενος παρέμεινε ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο, αρχιεπίσκοπος Andre-Joseph Leonard, την ώρα που δέχτηκε αισχρή επίθεση με βρισιές και νερά από τις γνωστές γυμνές «ακτιβίστριες» του Σόρος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επίσκοπος δέχεται επίθεση επειδή υποστηρίζει τη διδασκαλία της χριστιανικής εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία και εκφράζει την ανησυχία του για εκείνους που ακολουθούν το ομοφυλοφιλικό lifestyle.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο ULB στις Βρυξέλλες, όπου ο αρχιεπίσκοπος συμμετείχε σε μια συζήτηση σχετικά με τους νόμους περί βλασφημίας.

Οι τέσσερις γυναίκες, μέλη της FEMEN με συνθήματα υπέρ των εκτρώσεων και της ομοφυλοφιλίας γραμμένα στα σώματά τους, όρμησαν τσιρίζοντας στον αρχιεπίσκοπο και τον περιέλουσαν με νερό από μπουκάλια που είχαν την μορφή της Παναγίας.

Σε όλη την διάρκεια της επίθεσης, ο Αρχιεπίσκοπος Leonard καθόταν ήρεμος να δέχεται τα νερά, έχοντας τα μάτια κλειστά σαν σε προσευχή. Αφού τελείωσε η επίθεση, ο αρχιεπίσκοπος φίλησε την εικόνα της Παναγίας σε ένα από τα μπουκάλια νερού που χρησιμοποιήθηκε. Η Le Soir αναφέρει ότι μια από τις επιτιθέμενες, δήλωσε: «Ήταν πολύ ήρεμος και καθόταν σε θέση προσευχής. Πιστεύω ότι προσευχόταν για εμάς».

 
Η FEMEN, ισχυρίζεται ότι η επίθεση έγινε λόγω μιας συνέντευξής του πριν από τρεις εβδομάδες, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Leonard είπε ότι όσον αφορά τους χριστιανούς που έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις, προτείνει την αγαμία, όπως απαιτείται για όλα τα μεμονωμένα άτομα.

Ήδη από το 2007, ως Επίσκοπος της Namur, ο Αρχιεπίσκοπος Leonard βρέθηκε κατηγορούμενος με βάση τον βελγικό νόμο «κατά του ρατσισμού», επειδή αποκάλεσε τις ομοφυλοφιλικές πράξεις "ανώμαλες". Το 2008 αθωώθηκε από την κατηγορία περί «ομοφοβίας».

Το 2010, ως νέος Αρχιεπίσκοπος των Βρυξελλών, ο αρχιεπίσκοπος βρέθηκε στο στόχαστρο του ομοφυλοφιλικού λόμπι και είχε καταγγελθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, επειδή είπε ότι το AIDS είναι συνέπεια μιας επικίνδυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης της ομοφυλοφιλικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

Το 2010 είχε επίσης δεχτεί επίθεση στον καθεδρικό ναό που λειτουργούσε από έναν άνθρωπο που του έριξε μια τούρτα στο πρόσωπο. Ίδια επίθεση δέχτηκε και το 2011, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Louvain-la-Neuve κοντά στις Βρυξέλλες, από ομοφυλόφιλους ακτιβιστές.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: