Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Dogon: Η αφρικανική φυλή που είχε επαφές με εξωγήινους (video)


Dogon: Η αφρικανική φυλή που είχε επαφές με εξωγήινους (video)


dogon-alien-ufo-tribe
Προηγμένες γνώσεις αστρονομίας, ισχυρίζονται ορισμένοι, ότι κατέχει μια φυλή που ζει στο Μαλί της δυτικής Αφρικής κοντά στην πόλη Bandiagara της περιοχής Mopti, οι οποίοι ονομάζονταιDogon (Ντόγκον)… Όλα ξεκίνησαν όταν ο γάλλος ανθρωπολόγος Marcel Griaule πραγματοποίησε πολυάριθμες ερευνητικές αποστολές στην περιοχή στα μέσα του 20ου αιώνα προκειμένου να μελετήσει την εν λόγω φυλή. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αυτών, συνομίλησε με τον αποκαλούμενο σοφό άντρα της φυλής ο οποίος του έδωσε πληροφορίες αναφορικά με τι πιστεύουν ή γνωρίζουν για τον αστερισμό του Σείριου.

Εντυπωσιασμένος από την αντίληψη για το ηλιακό σύστημα που είχαν οι άνθρωποι του Σουδάν, ο ανθρωπολόγος σημειώνει σε σχετικό βιβλίο του: «Το πρόβλημα πώς χωρίς όργανα στη διάθεση τους, μπορούσαν να γνωρίζουν τις κινήσεις και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά άστρων που δεν μπορούμε να δούμε, δεν έχει επιλυθεί ούτε και τεθεί».

Παρόμοιους ισχυρισμούς προέβαλε αργότερα και ο αμερικάνος συγγραφέας Robert K. G. Temple, εντείνοντας το μυστήριο σχετικά με τους Ντόγκον. Ορισμένοι, όπως ο Walter van Beek, αμφισβήτησαν τα πορίσματα αυτά του Griaule.

Το μύθο σχετικά με τους Ντόγκον, ενισχύουν οι περιγραφές μελών της φυλής για επαφές με εξωγήινους που ήρθαν από το Σείριο.
Γαλλικό ντοκυμαντέρ με αγγλικούς υπότιτλους
Πηγή: http://www.xfiles.gr 


Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/04/dogon-video.html#ixzz2Pp08JLDu
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Δεν υπάρχουν σχόλια: