Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ...ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ(((ΤΟΤΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΜΟΝΑΝΕ !!!)))


Ορμώμενος από ένα μήνυμα που πήρα χθες το βράδυ από μια καλή φίλη και συνεργάτιδα του ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ θα κάνω μια αναφορά σχετικά με το θέμα ενός ((κυρίου)) ο οποιος διατηρεί στην  κοινωνική ιστοσελίδα Facebook ένα  προφίλ του οποίου ο τίτλος φέρει το όνομα ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ ELDER PASTITSIOS.. 
Θαρρώ πως ο εν λόγο κύριος- κυρία ποιος μπορεί να ξέρει , διαπίστωσε ότι  η δική του ενάρετη,  αλάνθαστη, φωτεινή, αξιοπρεπής   διαδρομή   ζωής  του επιτρέπει να κρίνει αλλά κυρίως να επικρίνει και να χλευάζει ποιους; Εκείνους που δυστυχώς δεν είναι εν ζωή.. Εκείνον που και αν δεν τυχαίνω ιδιαιτέρας πίστης .. πιστεύω δεν πείραξε ,δεν ακούμπησε και δεν υπόταξε κανέναν κυρίως στο θέμα του Χριστιανισμού και της ορθόδοξης πίστης . Δεν έδωσε σε κανέναν συνάνθρωπο μας την εντύπωση ότι είναι μια ακόμη καρικατούρα της  ταλαιπωρημένης ελληνικής ορθοδόξου εκκλησιάς . Ήταν είναι και θα παραμείνει στις ψυχές εκείνων που τον άκουσαν ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ(( Ο  παππούλης )).. εκείνος που χωρίς να πάρει  κάτι πάντα έδινε.. και έδινε πολλά . Έδινε αγάπη σε εκείνους που δεν είχαν.. τι ποιο σημαντικό . Έδινε χαρά σε εκείνους που ήταν λυπημένοι και ανήμποροι .
 Τι ποιο ανθρώπινο. Δεν πήρε ποτέ . Εγώ το μόνο που μπορώ να πω ως ένας άνθρωπος που βλέπω όχι με την θολούρα της υπέρβασης και του ολοκληρωτικού  θρησκευτικού φανατισμού, είναι πως   μπορώ να διακρίνω έναν ηγέτη.. Μια φυσιογνωμία που καμία σχέση δεν είχε με αυτόν το υλικό κόσμο που αιθεροβατούμε.. Ήταν ένας από εκείνους που ξέχωρα το πνεύμα  έπραττε από το σώμα του .. Ήταν ένας άγγελος επί της γης. Ότι και αν σημαίνει για κάποιους από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και δεν είναι απαραίτητο να πείσω τον οποιονδήποτε.. δεν το ζητώ. Ο εν λόγο κύριος που αφιερώνει τον ελεύθερο θαρρώ χρόνο του και ενασχολείται με έναν άνθρωπο που δεν είναι σε αυτήν την διάσταση ((υλική)), αλλά έφυγε  πήγε εκεί που οι ψυχές συναντούν το φως , νομίζω ότι μόνο χαμένος μπορεί να νοιώθει. Το να χαριεντίζεσαι με έναν νεκρό αν μη τι άλλο δηλώνει πόσο φτωχός πνευματικά μπορεί να είσαι . Πόσο μικρός και αστείος σε σημείο που να το αντιληφθείς και εσύ ο ίδιος αφού εξακολουθώ να λέω ότι μιλάμε για έναν νεκρό. 
Αλίμονο αν κανείς θεωρήσει  πως η  τιμωρία αυτού του αδαή θα ήταν κάποια μήνυση(( αν και είχε συλληφθεί πριν λίγο καιρό  νομίζω)). Η τιμωρία του κάθε ανθρώπου έρχεται από αλλού. Εδώ όλα είναι υλικά. Εκεί που κατοικεί τώρα ο παππούλης υπάρχει το φως ,τίποτα δεν φτάνει το φως. Ο κάθε ένας από εμάς διατηρεί μια θέση το φροντιστήριο που ονομάσαμε ανθρώπινο βίο. Πρέπει όντως να μελετήσουμε το μεγαλύτερο μάθημα που δεν είναι άλλο από την ίδια την καθημερινότητα μας. Εμείς κτίζουμε ζωή. Εμείς είμαστε οι οδηγοί  οι  σχοινοβάτες στην καθημερινή  περιπλάνηση της υλικής μας υπόστασης.. Όποιος πιστεύει  πως κατέχει την γνώση ,εκείνη που τον κατατάσσει ως ένα ον το οποίο  κρίνει αλλά και  χλευάζει  , έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και ασπάζεται την αλήθεια .
Την αλήθεια  που ο ανθρώπινος νους δεν είναι σε θέση να δει, να ανακαλύψει. Εύχομαι ολόψυχα σε εκείνους που πιστεύουν ότι μέσω του οποιουδήποτε που άφησε αυτόν τον κόσμο, και χρησιμοποιώντας το όνομα του έστω και παραπλανητικά ,  θα έχει όφελος και υλική ανάταση ο θεός να τους δίνει δύναμη συγχώρεση  και ευλογία. Να τους δώσει να καταλάβουν την αλήθεια αυτήν που ο ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΣ  ήξερε και μπορούσε να αντιληφθεί έστω και ως άνθρωπος.. Ας αναπαύει ο θεός την ψυχή του ,ας είναι η χάρη του να συγχωρεί τους επικριτές του…..
Μετά τιμής …Μαινας Θεοχάρης …ΣΕΡΑΦΙΝΟ-ΕΛΛΧΑ……


Δεν υπάρχουν σχόλια: