Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο Ρωσικός Στρατός Προειδοποιεί Για Ενδεχόμενο Καταστροφικού Σεισμού Στις Δυτικές Ακτές Των ΗΠΑ!!! (Βίντεο)


Ο Ρωσικός Στρατός Προειδοποιεί Για Ενδεχόμενο Καταστροφικού Σεισμού Στις Δυτικές Ακτές Των ΗΠΑ!!! (Βίντεο)

Επαγρύπνηση για σεισμό στις 2 Απριλίου 2013.Πλησιάζουμε την ημέρα ολοκλήρωσης του κύκλου των 188 ημερών!!!
Ένα ενδιαφέρον από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας "επείγον δελτίο" έχει αποσταλεί σε όλες τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις που λειτουργούν στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού και το οποίο προειδοποιεί ότι υπάρχει μια "μέτρια έως υψηλή" πιθανότητα "σημαντικού σεισμικού γεγονότος" έτοιμη να εμφανιστεί στην Βόρεια Αμερικανική Πλάκα, ιδιαίτερα στις δυτικές παράκτιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, στον Καναδά ή το Μεξικό.
Σύμφωνα με αυτό το δελτίο, ρώσοι στρατιωτικοί επιστήμονες ανησυχούν όλο και περισσότερο το τελευταίο δεκαπενθήμερο εξαιτίας των γεγονότων που συνέβησαν με την Αρκτική Ταλάντωση ( ΑΟ), η οποία έχει βυθιστεί σχεδόν σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο σε σκληρές συνθήκες ψύχους και τις οποίες οι Δυτικοί επιστήμονες κατηγορούν για την τήξη των θαλάσσιων πάγων που , όπως αναφέρουν, χτύπησε ρεκόρ το περασμένο φθινόπωρο .
Από τις μεγαλύτερες ανησυχίες, συνεχίζει αυτό το δελτίο , είναι ο τεράστιος αντικυκλώνας που έχει σχηματιστεί πάνω από την Γροιλανδία φέρνοντας στον πλανήτη μας, την υψηλότερη βαρομετρική πίεση που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας, φαινόμενο για το οποίο οι Αμερικανοί επιστήμονες προειδοποίησαν από πέρυσι ότι θα ενταθεί .
Αμερικανοί επιστήμονες την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσαν ρωσικά ευρήματα των ομόλογων τους επιστημόνων, όπως μπορούμε να διαβάσουμε, εν μέρει, και όπως αναφέρθηκε από το δημοσιογραφικό τμήμα ειδήσεων της εφημερίδας Washington Post σε άρθρο της με τίτλο Record Blocking Patterns Fueling Extreme Weather που λέει:
"Αποτελεί σχεδόν ρεκόρ η χαμηλή τιμή της Αρκτικής Ταλάντωσης, ο δείκτης δηλαδή του οικονομικού κλίματος που μετρά τη διαφορά της σχετικής πίεσης μεταξύ της Αρκτικής και των μέσων γεωγραφικών πλατών - και η οποία είναι εν μέρει υπεύθυνη για την εκτός εποχής ψύχρα. Πόσο χαμηλά έχει πέσει η ΑΟ; Ο δείκτης ΑΟ κατρακύλησε σε -5,6 την Τετάρτη, μια ιστορικά χαμηλή τιμή.
Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο : παρατηρήσεις πάνω από τη Γροιλανδία απειλούν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη βαρομετρική πίεση 1083,3 mb, που έλαβε μέρος στις 31 Δεκεμβρίου του 1968 στη Σιβηρία ".
Περισσότερο δυσοίωνο, ωστόσο, σε αυτό το δελτίο , είναι ότι θεωρεί ως υπεύθυνο για τον σεισμό που συνέβηκε στις 20 Μαρτίου στην κορυφογραμμή Reykjanes που αποτελεί τμήμα της Μεσο-Ατλαντικής κορυφογραμμής, 850 χιλιόμετρα μακριά από το Ρέικιαβικ , αυτόν το τεράστιο αντικυκλώνα.
Οι Ρώσοι στρατιωτικοί επιστήμονες αναφέρουν σε αυτό το δελτίο ότι οι σεισμοί που προκαλούνται από αυτόν τον τεράστιο αντικυκλώνα επιφέρουν αποσταθεροποίηση των πλακών της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής που με τη σειρά τους προκαλούν ένα είδος «φαινόμενου αλυσιδωτής αντίδρασης" το οποίο θα εκδηλωθεί τελικά με τη ρήξη της πλάκας του Ειρηνικού.
Ως απόδειξη αυτής της δυνητικά καταστροφικής εκδήλωσης σεισμού, το δελτίο συνεχίζει, οι Ρώσοι επιστήμονες επισημαίνουν τον σεισμό μεγέθους 5,8 της 26 Μαρτίου που έπληξε την Οαχάκα, του Μεξικού, και ισχυρίζονται ότι «ακριβώς συσχετίζεται" με τα προηγούμενα συμπεράσματά τους σχετικά με τα αίτια και τις επιπτώσεις της πίεσης του καιρού ως βασικό υπεύθυνο πρόκλησης σεισμικών γεγονότων.
Σχεδόν άγνωστη για τον τεράστιο αριθμό των Δυτικών είναι οι πολυάριθμες μελέτες, και τα πορίσματά τους, που προσδίδουν αξιοπιστία στις ρωσικές έρευνες για τον καιρό που σχετίζονται με σεισμικά γεγονότα, όπως μπορούμε να διαβάσουμε στο άρθρο των New York Times με τίτλο Πώς οι καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν Σεισμούς που, εν συντομία, λέει:
"Οι επιστήμονες όλο και περισσότερο δείχνουν τις καταιγίδες ως υπεύθυνες για τους σεισμούς και τις κατολισθήσεις. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μία από τις πιο θανατηφόρες φυσικές καταστροφές του κόσμου , και σε ποιο βαθμό, εάν υπάρχουν, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στην αλληλεπίδραση μεταξύ της ατμόσφαιρας και της γης.
Μέχρι στιγμής, οι απαντήσεις είναι τόσο μυστηριώδεις όπως το χρονοδιάγραμμα των σεισμών, ένα ζήτημα που έχει φέρει σε αμηχανία τους ανθρώπους - και πολλές φορές προκάλεσε το θάνατο τους - για γενιές. Ωστόσο, τα πρόσφατα ευρήματα δείχνουν ότι υπάρχει κάποια σύνδεση με τις ισχυρές καταιγίδες.
Νέα στοιχεία δείχνουν ότι τα συστήματα της ατμοσφαιρικής χαμηλής πίεσης μπορούν να προτρέψουν την κατολίσθηση σε άλματα προς τα κάτω. Η πίεση πέφτει όταν θερμός ημερήσιος αέρας προκαλεί "παλίρροιες», ή όταν γρήγορα κινούμενες καταιγίδες λαμβάνουν μέρος. Η επίδραση στις κατολισθήσεις και τους σεισμούς συμβαίνει μόνο όταν η πίεση πέφτει ξαφνικά, προκαλώντας υπόγειο νερό και αέρα να εκτοξευτεί προς την επιφάνεια.
Αυτό μειώνει την τριβή μεταξύ της λείανσης των υπόγειων πλακών, ή κάτω από μια κατολίσθηση που είναι ήδη ακίνητη με λειαντικο χώμα και πέτρες.
"Σεισμοί, παγετώνες, ηφαιστειακές εκρήξεις - όλα αυτά τα πράγματα περιλαμβάνουν ολίσθηση εδάφους πάνω σε έδαφος, ή ολίσθηση βράχου πάνω σε βράχο », εξηγεί ο William Schulz, ένας ερευνητής στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ και ο συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύεται αυτό το μήνα στο περιοδικό Nature Geoscience. "Και η ολίσθηση προβάλλεται κυρίως από ένα πράγμα, και αυτό είναι η τριβή."
Το ίδιο συμπέρασμα συνάγεται από επιστήμονες στην Ταϊβάν φέτος τον Ιούνιο. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature περιέγραψε πώς η χαμηλή πίεση που συνοδεύτηκε από τυφώνες προκάλεσε μικρούς σεισμούς κατά μήκος του ρήγματος μεταξύ της Πλάκας της Θάλασσας των Φιλιππίνων και της πλάκας της Ευρασίας. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι κάνουν "μια οριστική σύνδεση μεταξύ βλάβης ολίσθησης και των αλλαγών στην ατμοσφαιρική πίεση."
Είναι σημαντικό, ότι οι δύο μελέτες λένε πως οι επιπτώσεις των καιρικών συνθηκών μπορούν να επιταχύνουν μία επίγεια πράξη που είναι βέβαιο ότι θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Με άλλα λόγια, η χαμηλή πίεση δεν είναι η αιτία ενός σεισμού, αλλά η σκανδάλη. "
Αν υπάρχει περίπτωση αυτός ο τεράστιος και ιστορικός αντικυκλώνας πάνω από την Γροιλανδία, να αποδειχθεί σεισμική "σκανδάλη" δεν είναι κάτι που μπορούμε να το ξέρουμε προειδοποιεί το ρωσικό Ναυτικό ... πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι το να ζει κάποιος σε μια τέτοια περιοχή σημαίνει ότι θα πρέπει πάντα να είναι προετοιμασμένος για το χειρότερο σε οποιαδήποτε στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: