Τρίτη 23 Απριλίου 2013

22 οι νεκροί από την γρίπη των πτηνών στην Κίνα


22 οι νεκροί από την γρίπη των πτηνών στην Κίνα

Σήμερα στην Κίνα, ένας ηλικιωμένος άνδρας πέθανε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα από το νέο στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών σε 22, ανακοίνωσε μια επαρχιακή υπηρεσία υγείας.
Ο 86χρονος που πέθανε σήμερα είχε διαγνωσθεί ότι έχει προσβληθεί από το στέλεχος Η7Ν9 στις 17 Απριλίου, προσθέτει η υπηρεσία υγείας της Τσεζιάνγκ στην ιστοσελίδα της.
Άλλοι δύο άνθρωποι διαγνώσθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό στην επαρχία αυτή. Πρόκειται για έναν 84χρονο και έναν 62χρονο, και οι δύο από το Χανγκτσού, οι οποίοι διεγνώσθη ότι προσβλήθηκαν από τον ιό στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.
Στην γειτονική επαρχία Ανχούι, άλλο ένα κρούσμα διαγνώσθηκε σήμερα, μετέδωσε παράλληλα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έναν 91χρονο, ο οποίος ασθένησε στις 14 Απριλίου.
Μέχρι στιγμής 109 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό από τον περασμένο μήνα όταν άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτοι θάνατοι από τον Η7Ν9 στην Κίνα.
Σήμερα οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το στέλεχος Η7Ν9 εντοπίστηκε και σε άλλη μια επαρχία στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Ένας 36χρονος διαγνώσθηκε ότι προσβλήθηκε από τον ιό στην πόλη Ζαοτσουάνγκ, στην επαρχία Σαντόνγκ, σημειώνουν οι δημοτικές αρχές της Ζαοτσουάνγκ στην ιστοσελίδα του δήμου.
Παρά τις προσπάθειες των αρχών, το στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών έχει διαδοθεί σε πέντε επαρχίες και δύο μεγάλες μητροπόλεις της Κίνας — το Πεκίνο και την Σαγκάη. Μολονότι η διάδοση του ιού είναι αργή, νέα κρούσματα ανακοινώνονται καθημερινά.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πολλοί από αυτούς που προσβλήθηκαν από τον ιό έρχονταν σε επαφή με πουλερικά.
Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα ο ιός να μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο.
"Συνεχίζονται οι έρευνες για τις πιθανές εστίες της μόλυνσης", ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προσθέτοντας ότι "έως ότου εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης, αναμένεται ότι θα υπάρχουν κι άλλα κρούσματα μόλυνσης ανθρώπων από τον ιό στην Κίνα".
Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα Μάικλ Ο'Λίρι έδωσε την Παρασκευή στην δημοσιότητα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι οι μισοί από τους ασθενείς που εξετάστηκαν δεν είχαν, από όσο είναι γνωστό, έρθει σε επαφή με πουλερικά.
Ωστόσο ο Ο'Λίρι σημείωσε ότι φαίνεται πως είναι σπάνια η μετάδοση του ιού μεταξύ των ανθρώπων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: