Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ρομπότ ανακαλύπτει τρεις αρχαίους θάλαμους 2.000 ετων κοντά στην Πυραμίδα του Ήλιου στο Μεξικό


Ρομπότ ανακαλύπτει τρεις αρχαίους θάλαμους 2.000 ετων κοντά στην Πυραμίδα του Ήλιου στο Μεξικό


Ένα μικροσκοπικό ρομπότ έχει κάνει μια σήμαντικη αρχαιολογική ανακάλυψη βαθιά κάτω από τον περίφημο ναό του Quetzalcoatl, κοντά στην Πυραμίδα του Ήλιου στο Μεξικό, ανακοινωσαν την Δευτέρα. 
Η πρώτη εικόνα που μεταδίδεται από το ρομπότ βαθιά κάτω από τον αρχαίο ναό. 

Το ρομπότ έχει περάσει μήνες εξερεύνησης στις σήραγγες κάτω από το διάσημο ναό, επίσης γνωστό ως το ναό του φτερωτού φιδιού , το οποίο βρίσκεται περίπου 37 χλμ βόρεια της Πόλης του Μεξικού.Το Tlaloc II είναι εξοπλισμένο με βιντεοκάμερες και έναν μηχανικό βραχίονα για να καθαρίσει τα εμπόδια από το δρόμο του και να κάνει ελιγμούς μέσα από το στενό πέρασμα. 
Η κοινωνική δομή του Teotihuacan παραμένει ένα μυστήριο μετά από σχεδόν 100 χρόνια αρχαιολογική έρευνα στο χώρο. 


Ο ναός είναι γνωστός για τις πανύψηλες πυραμίδες της Σελήνης και του Ήλιου.Το συγκρότημα συγκροτειται πλατείες πυραμίδες,, ναούς και δρόμους που ήταν κάποτε το κέντρο της πόλης πάνω από 100.000 κατοίκους και μπορεί να ήταν η μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη στην προ-ισπανόφωνη Βόρεια Αμερική εκείνη την εποχή.

Όμως, σχεδόν 2.500 χρόνια μετά η πόλη ιδρύθηκε και περίπου 2.100 χρόνια μετά ο πολιτισμός Teotihuacan άρχισε να ακμάζει εκεί πολύ λίγα είναι γνωστά σχετικά με την ταυτότητα των αρχόντων της.
Πλούσιες προσφορές πετάχτηκαν στην σήραγγα την στιγμή που έκλεισε, στην οποία πετάχτηκαν περίπου 50.000 αντικείμενα νεφρίτες, πέτρες, κέλυφη και αγγεία, συμπεριλαμβανομένων των κεραμικών ποτήριων είδοςδεν που δεν ειχε βρέθει ποτέ πριν στο χώρο.Η πόλη εγκαταλείφθηκε από τη στιγμή που οι Αζτέκοι έφτασαν στην περιοχή το 1300 και έδωσε το «Teotihuacan,« το όνομα που σημαίνει «ο τόπος όπου οι άνθρωποι γίνονται θεοί».
Η σήραγγα ήταν το κεντρικό στοιχείο γύρω από το οποίο χτίστηκε το τελετουργικό κέντρο .Αυτός ήταν το πιο ιερό τόπος.Υπάρχει μεγάλη στον κεντρικό θάλαμο, να βρούνε τα λείψανα εκείνων που κυβέρνησαν Teotihuacan.

πηγηΡομπότ ανακαλύπτει τρεις αρχαίους θάλαμους 2.000 ετων κοντά στην Πυραμίδα του Ήλιου στο Μεξικό | ANEΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: