Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Θάνος: Στο τέλος θα μας πάρουν και τη Φλόγα


Θάνος: Στο τέλος θα μας πάρουν και τη ΦλόγαΟ Ολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Κώστας Θάνος, αναφέρθηκε στο σκεπτικό της εισήγησης της ΔΟΕ για αποκλεισμό του αθλήματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε ότι αδυνατεί να το... καταλάβει.
Αναλυτικά τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξής του Κώστα Θάνου στην εφημερίδα "Sportday":

- Εχει περάσει ένας μήνας από τότε που έγινε γνωστή η σκέψη της ΔΟΕ όσον αφορά με την πάλη. Εξακολουθείτε να αισθάνεστε την ίδια οργή;

"Σαν τίτλο της κουβέντας μας θα ήθελα να βάλω ότι η πάλη είναι άθλημα-σύμβολο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συμβολίζει και την πατρίδα μας, και την ιστορία μας και νομίζω ότι η εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ να μη συμπεριληφθεί η πάλη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα ξεφεύγει από τα στενά όρια της οικογένειας της πάλης στην Ελλάδα και παγκοσμίως και μας αγγίζει όλους. Οταν λέμε πάλη εκτός Ολυμπιακών Αγώνων είναι σαν να λέμε Ελλάδα εκτός Ολυμπιακών Αγώνων".

- Τι έχετε να απαντήσετε για όλα αυτά που ακούγονται περί μη εμπορικότητας της πάλης;

"Σίγουρα πρέπει να παραδεχθούμε και να δεχθούμε ότι η κοινωνία εξελίσσεται, όπως και ο Ολυμπισμός και η ΔΟΕ. Ομως δεν μπορούν η εξέλιξη και η εμπορευματοποίηση και οι σπόνσορες να ισοπεδώνουν την αρχή της ιδέας των Ολυμπιακών Αγώνων. Πιστεύω τελικά ότι στην ολομέλεια της ΔΟΕ στο Μπουένος Αϊρες τον Σεπτέμβριο θα καταπέσει η εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί δυο φορές στα χρονικά έχει αλλάξει η απόφαση. Εδώ, όμως, έχουμε πολλαπλάσια αντίδραση παγκοσμίως από ό,τι συγκριτικά απασχολεί το άθλημα της πάλης ως αθλητές, προπονητές και μέλη ως φιλάθλους".

- Είχατε εκφράσει το παράπονό σας για τον Κάρολο Παπούλια και το γεγονός ότι δεν έχει πάρει καμία θέση για το θέμα. Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει...

"Είναι άνθρωπος του αθλητισμού, τον έχω δει να αντιδρά για πολύ πιο ασήμαντα πράγματα. Αυτή τη στιγμή η προσβολή που γίνεται δεν αφορά τον ίδιο, αλλά την Ελλάδα, την ιστορία, τη χώρα την ίδια. Αυτό με λυπεί βαθύτατα και τον παρακαλώ πολύ ακόμη και τώρα να πάρει θέση. Στο όνομα του ελληνικού λαού διότι ήδη έχουμε χάσει πολλά πράγματα. Ποιος μας λέει ότι η φλόγα που ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία δεν μπορεί να χαθεί; Δηλαδή δεν θα αντιδράσουμε σ' αυτή την περίπτωση;".

- Ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχετε στο μυαλό σας κάποιες ενέργειες;

"Στις 20 Ιουλίου διοργανώνουμε στην Αρχαία Ολυμπία ένα διεθνές τουρνουά. Καλούμε όσες περισσότερες χώρες μπορούν να έρθουν και να ενώσουμε τις φωνές μας, τις δυνάμεις μας και να φωνάξουμε στα μέλη της ΔΟΕ ότι η πάλη είναι εδώ, δυνατή. Επίσης έχουμε ετοιμάσει μια πρόταση και θα την καταθέσουμε στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Αν είναι δυνατόν, να διοργανώσουμε μια μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο μαζί με αγώνες πάλης που δεν θα έχουν σκοπό να αναδείξουν νικητή, αλλά θα έχουν χαρακτήρα συμμετοχής".


Θάνος: Στο τέλος θα μας πάρουν και τη Φλόγα - www.sport.gr ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: