Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Γεωδυναμική αστάθεια στα νησιά Σολομώντα


Γεωδυναμική αστάθεια στα νησιά Σολομώντα

Τα συνεργεία διάσωσης από καταστροφές εξακολουθούν και σήμερα να σκάβουν στα συντρίμμια και στη λάσπη, αναζητώντας επιζώντες στα κτυπημένα από το παλιρροϊκό κύμα χωριά στις Νήσους Σολομώντος, προειδοποιώντας για αναμενόμενη αύξηση των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 8 Ρίχτερ.
Χτές 8 Φεβρουαρίου του 2013 είχαμε έναν νέο μετασεισμό μεγέθους 7 της κλίμακας ρίχτερ που έπληξε και πάλι τους νήσους Σολομώντος με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Οι αρχών των Νήσων Σολομώντος και Santa Cruz παραμένουν σε κατάσταση εθνικής ανάγκης
Όπως έχει αναφερθεί από τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, έχει ήδη επιβεβαιωθεί ο θάνατος έξι ανθρώπων, μετά το σεισμό της Τετάρτης και το παλιρροϊκλό κύμα που ακολούθησε και που παρέσυρε ολόκληρα παράλια χωριά στο νησί Ντέντε των ανατολικών Νήσων Σολομώντος.
Συνεργεία βοήθειας της οργάνωσης Παγκόσμιο Όραμα ανέφεραν πως μερικές οικίες στην πόλη Βένγκα παρασύρθηκαν μέχρι και δέκα μέτρα από τη δύναμη των κυμάτων και σχεδόν όλες οι οικίες στο χωριό Νέλα παρασύρθηκαν μακριά.
Οι Νήσοι Σολομώντος, που βρίσκονται πάνω στο σεισμογενές Τόξο Φωτιάς του Ειρηνικού, είχαν πληγεί από παλιρροϊκό κύμα μετά και από σεισμό 8,1 Ρίχτερ το 2007, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τότε τουλάχιστον 50 άνθρωποι και να καταστραφούν 13 χωριά.
Ο κόσμος φαίνεται να εισέρχεται σε μια άλλη φάση, και αυτό οφείλεται σε μια σημαντική αύξηση της γεωθερμικής βαθμίδας με αποτέλεσμα την επέκταση των ρευστών μαγμάτων που ρέουν υπό του φλοιού της Γης.
Μήπως στον χρόνο που έρχεται θα δούμε μια καταστροφική άνοδο και την εκθετική του αριθμού των φυσικών καταστροφών; Κυρίως σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις; Ο πλανήτης έχει εισέλθει σε μια περίοδο Γεωδυναμικής αστάθειας και αυτοί οι σεισμοί έχουν σηματοδοτήσει την δευτερογενή φάση της θερμικής επιτάχυνσης της Γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: