Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Να πόση ώρα χρειάζονται οι αεροψεκασμοί να φτάσουν στην ατμόσφαιρα μας!


Να πόση ώρα χρειάζονται οι αεροψεκασμοί να φτάσουν στην ατμόσφαιρα μας!

Μακρίνιτσα - Βόλος 19/1/13

Το Σαββατιάτικο πρωινό ξεκίνησε με σχεδόν καθαρό ουρανό, με ελάχιστα φυσικά σύννεφα. Η ατμόσφαιρα καθαρή και ευχάριστη. Προς το μεσημέρι άρχισαν οι αεροψεκασμοί...

Την προηγούμενη μέρα, ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος και η ατμόσφαιρα αρκετά υγρή. Στην πόλη του Βόλου μύριζες τον καπνό από κάποια τζάκια, αλλά δεν ήταν κάτι το αποπνυκτικό. Στα μέρη μας, και ειδικά στα χωριά του Πηλίου, το τζάκι και οι ξυλόσομπες δεν είναι τωρινή υπόθεση.

Ψεκασμούς δεν είχαμε δει για δυο μέρες, αλλά και το δίκτυο μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων στο Βόλο δεν έδινε μεγάλες μονάδες σε σχέση με άλλες μέρες. Τα τζάκια όμως άναβαν... Δείτε τι κατέγραψαν οι μετρήσεις χτες και σήμερα, μέχρι το απόγευμα.

Picture
Όμως οι ψεκασμοί άρχισαν να είναι ορατοί περίπου στις 13:00 Οι φωτογραφίες έχουν χρονική σειρά.
Περιμέναμε να δούμε αν θα αλλάξουν τα δεδομένα στις μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων. Και... ναι! Άλλαξαν! Περίπου στις 19:00 οι τιμές εκτοξέυτηκαν προς τα πάνω περνώντας κατά πολύ το όριο ανοχής των 50mg/m3
Picture
Δεν θέλει κόπο... θέλει τρόπο, για να δεις τι γίνεται, και πάνω απ' όλα διάθεση, ειλικρίνεια και όρεξη για την αλήθεια. Άρα τα χημικά θέλουν περίπου 5-6 ώρες για να φτάσουν στην ατμόσφαιρα και μερικές αναπνοές για να φτάσουν στα πνευμόνια μας!

Ερώτηση προς:

Με το άρθρο αυτό ρωτούμε:
  • Το υπουργείο περιβάλλοντος
  • Τον Δήμαρχο Βόλου
  • Τους κ.κ. της επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου

Ποια είναι η αιτία που έκανε πάλι να εκτοξευτούν οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων;
Ποια είναι η ακριβής σύσταση αυτών των σωματιδίων;

Μπορούμε κι εμείς να προτείνουμε τι αναλύσεις ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν για τον εντοπισμό της ταυτότητας των αιωρούμενων σωματιδίων; Αν ψάχνεις για άνθρακα, μπορεί και να τον βρεις. Αλλά αν ψάχνεις για αλλουμίνιο, στρόντιο, βάριο, μόλυβδο, υδράργυρο, κάδμιο και πολλά άλλα, ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ!


Είμαστε σε αναμονή απάντησης σας. Το άρθρο θα σταλεί ηλεκτρονικά και η απάντηση σας θα δημοσιευτεί. Επίσης και η σιωπή σας. Μόνο... για τζάκια μην μας πείτε, γιατί και η υπομονή έχει τα όρια της και την έχουμε ξεπεράσει προ πολλού!!!


 AllNewzΝα πόση ώρα χρειάζονται οι αεροψεκασμοί να φτάσουν στην ατμόσφαιρα μας! ~ Ελευθερη σκεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια: