Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ....


Μνημόνιο ή χρεοκοπία- Το δάκρυ του Δ. Χριστόφια (βίντεο)

Με εμφανή τη συναισθηματική φόρτιση και με δάκρυα στα μάτια ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας μίλησε σε συνέδριο για το Μνημόνιο και την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης.
«Σκεφτόμουν πάντα το καλό των εργαζομένων. Το καλό των απλών ανθρώπων. Σας διαβεβαιώνω ότι γι” αυτές τις αξίες θα συνεχίσω ν” αγωνίζομαι μαζί σας μέχρι και την τελευταία μου πνοή» τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου από το βήμα του συνεδρίου της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ).
«Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός επώδυνου μνημονίου και της χρεοκοπίας των τραπεζών που με τη σειρά τους θα οδηγούσαν σε κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και έχοντας διασφαλίσει κάποια πολύ βασικά και σημαντικά ζητήματα αναλάβαμε την ευθύνη να προχωρήσουμε με στόχο τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας» δήλωσε.
«Από τη στιγμή που υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στο Μηχανισμό Σταθερότητας γνωρίζαμε ότι τα περιθώρια αλλαγών στις απαιτήσεις και τους όρους της Τρόικας δεν θα ήταν απεριόριστα» σημείωσε και τόνισε: «ο κόσμος διαθέτει και λογική και κριτήριο, έχει και μνήμη. Εμείς απαντούμε, ότι παρά τα όποια φυσιολογικά λάθη και παραλείψεις, είμαστε περήφανοι για το τεράστιο έργο της Κυβέρνησής μας μέσα σε αυτές τις τόσο αντίξοες συνθήκες».
«Αυτό δεν είναι το τέλος» επισήμανε σε εκτός κειμένου αναφορά του, προσθέτοντας ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί με την καλυτέρευση των συνθηκών και είμαι σίγουρος ότι η εργατική τάξη ενωμένη θα επαναφέρει αρκετά από τα δικαιώματα τα οποία της στερούνται σήμερα, ένεκα του μνημονίου».
Μνημόνιο ή χρεοκοπία- Το δάκρυ του Δ. Χριστόφια (βίντεο) – Το κουτί της Πανδώρας ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: