Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Η απόφαση για το χαράτσι της ΔΕΗ στα πρωτοσέλιδα


Η απόφαση για το χαράτσι της ΔΕΗ στα πρωτοσέλιδα
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΣΤΟΠ στο χαράτσι".
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα απόφαση-κόλαφος του Αρείου Πάγου για τον Στουρνάρα. Προσωρινή ανάσα για τα πληττόμενα νοικοκυριά! Μέχρι την Παρασκευή η τελική "ετυμηγορία" για το αν πρέπει να πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ, που έχει ήδη τυπώσει 3.000.000 λογαριασμούς".
ΕΘΝΟΣ: "Χτύπησαν καμπάνα για τη φοροδιαφυγή".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετεξεταστέα αφήνει την κυβέρνηση στις κρίσιμες εξετάσεις για τη φοροδιαφυγή η έκθεση Ράιχενμπαχ. Η κύρια ένστασή της εστιάζεται στην ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών, στους οποίους καταλογίζει πλήρη αδράνεια. Έλεγξαν μόλις το ένα τρίτο των εύπορων φορολογουμένων. Ο στόχος των 2 δισ. για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών περιορίστηκε στο μισό".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το Βατικανό... "προσεύχεται" για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων!!!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Πάπας Βενέδικτος ο δέκατος έκτος σε νέες δηλώσεις του καλεί εμμέσως στην εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Η Ελλάδα και η νέα τάξη πραγμάτων στα πολιτικά και γεωστρατικά δεδομένα της Ανατολικής Μεσογείου".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπλόκο και το 2013 σε πλειστηριασμός α' κατοικίας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "με κατεπείγουσες διαδικασίες παρατείνεται μέχρι 31.12.2013 η απαγόρευση κατάσχεσης για πρώτες κατοικίες με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ. Επεκτείνεται και για τη νέα χρονιά το ευνοϊκό καθεστώς για τις εμπορικές μισθώσεις με καταβολή μόνο ενός ενοικίου σε περίπτωση αποχώρησης".
ΕΣΤΙΑ: "Οι φόροι διώχνουν τους δημιουργούς".
Η εφημερίδα δημοσιεύει την επιστολή Ντεπαρντιέ προς τον Γάλλο πρωθυπουργό που διαμαρτύρεται για τον υψηλό συντελεστή φορολογίας που αύξησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του κ. Ολάντ σε 75% για το εισόδημα που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ ετησίως."
Η ΑΥΓΗ: "Εύθραυστη κυβέρνηση βλέπει η Κομισιόν".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ορατό το τέλος της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που διακρίνει τρεις σοβαρούς κινδύνους για τις μνημονιακές πολιτικές. Moody's: Ούτε η δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν ούτε το χρέος είναι βιώσιμο. Επενδύσεις με εργασιακό και φορολογικό μοντέλο Βουλγαρίας υπόσχεται στις πολυεθνικές ο Πρωθυπουργός".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καταρρέουν ΟΑΕΔ και ΙΚΑ λόγω ανεργίας και μείωσης μισθών".
Η εφημερίδα επισημαίνει "εσωτερικός δανεισμός για την καταβολή των επιδομάτων. Η αδυναμία του ΙΚΑ να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του απέναντι στον ΟΑΕΔ για ανελαστικές πληρωμές μέχρι το τέλος του χρόνου, αποκαλύφθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τρίγωνο εξουσίας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ακτινογραφία της διαπλοκής στη χώρα μας, πολιτικών, ιδιοκτητών ΜΜΕ και επιχειρήσεων, παρουσιάζει σε εκτενές ρεπορτάζ το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, δηλώνουν "αθώοι του αίματος" και πλήρη άγνοια για το "τρίγωνο της εξουσίας" που έχει βάλει τη σφραγίδα του στην πολιτική ζωή της χώρας".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Διεθνές χτύπημα στους Έλληνες εκδότες".
Η εφημερίδα γράφει ότι "επιβεβαίωση της "Ε" από το Reuters: στις διαπλεκόμενες σχέσεις της 4ης εξουσίας με πολιτικούς και επιχειρηματίες αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού πρακτορείου. Τράπεζες, πολιτικοί και ΜΜΕ συγκροτούν το τρίγωνο της εξουσίας".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι τέσσερις σκόπελοι που φοβίζουν την Κομισιόν".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ο καθορισμός του αριθμού των υπαλλήλων που θα πρέπει να αποχωρούν ανά τρίμηνο έως το 2014 και οι ετήσιοι στόχοι για τις δαπάνες των δημοσίων φορέων για την επόμενη τριετία είναι απαιτούμενα για την καταβολή των δόσεων των τριών πρώτων μηνών του 2013, σύμφωνα με την έκθεση".
Η ΝΙΚΗ: "Στεγαστικά δάνεια: Πως θα ρυθμίζονται από το 2013".
Η εφημερίδα γράφει "τι να κάνετε για να υποχρεώσετε τις τράπεζες σε συμβιβασμό. Προτάσεις για να διαχειριστείτε καλύτερα τα χρέη σας. Ειδικό τετρασέλιδο για υπερχρεωμένους Έλληνες. Αναλυτικά παραδείγματα για να ξέρετε πόσα θα πληρώνετε κάθε μήνα".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Πάγωσε το χαράτσι ο Άρειος Πάγος".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για έκδοση προσωρινής διαταγής που θα "παγώνει" την ισχύ της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε ότι η είσπραξη του ειδικούς τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ είναι αντισυνταγματική και παράνομη".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πολιτική ενέργειας για το λαό και όχι για τα μονοπώλια".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κλιμακούμενη κυβερνητική επίθεση στον τομέα της ενέργειας επιταχύνει τη θυσία των λαϊκών αναγκών στο βωμό της κερδοφορίας ελάχιστων μονοπωλιακών ομίλων. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών".
ΤΑ ΝΕΑ: "Το μεγάλο κόλπο του Λαυρεντιάδη".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρώτα αγόρασε την τράπεζα ύστερα έβαλε τους δικούς του ανθρώπους και στη συνέχεια άρχισε να χρηματοδοτεί παράνομα τις εταιρείες του. Αυτή είναι η διαδικασία που περιγράφει το βαρύ κατηγορητήριο των 136 σελίδων για την υπόθεση Λαυρεντιάδη, στην οποία εμπλέκονται- σύμφωνα με τη δικαιοσύνη - ο πρώην βασικός μέτοχος της Proton Bank και άλλα 32 άτομα".
6 ΜΕΡΕΣ: "Έβαλαν... πάγο στον Στουρνάρα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόφαση-κόλαφος του Αρείου Πάγου για το χαράτσι. Πανικόβλητη η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως εναλλακτικά σχέδια για να εισπράξει το 1,5 δισ. μέχρι το Μάιο. Μπαλάκι μεταξύ Εφορίας και ΔΕΗ 5,5 εκατομμύρια καταναλωτές".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αλλάζει αντιδημάρχους ο Μπουτάρης".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μεγάλες αλλαγές σε θέσεις αντιδημάρχων αναμένονται το επόμενο διάστημα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αναδόμηση εκ βάθρων αφού εκτός από αλλαγές σε πρόσωπα φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει και στην αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εβδομάδα παθών για τους ασθενείς".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Σε μόνιμη... επιφυλακή για διόρθωση αστοχιών".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για άμεση λήψη μέτρων που θα αναπληρώνουν εκείνα που θα απορριφθούν στα δικαστήρια ή θα καλύπτουν αποκλίσεις από τους στόχους. Αυτό προβλέπεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο νέο μνημόνιο που δημοσιοποιήθηκαν χθες".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σταθεροί κανόνες για να επενδύσουμε".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τι ζήτησαν οι επιχειρηματίες από τον πρωθυπουργό. Καθαρό τοπίο στη φορολογία για μια πενταετία. Ανοιχτή γραμμή με την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων. Σχεδιάζεται νέος επενδυτικός νόμος".
ΚΕΡΔΟΣ: "Τα 4 κλειδιά της ανάκαμψης".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τι επισημαίνουν για την Ελλάδα ευρωπαϊκή επιτροπή και Task Force οι οποίοι αναφέρουν ότι τα κλειδιά που θα επιτρέψουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη είναι: αποκρατικοποιήσεις, απάλειψη της γραφειοκρατίας, πάταξη της φοροδιαφυγής και παροχή ρευστότητας".
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα μέτρα βλέπει η Κομισιόν αν δεν πετύχει το πρόγραμμα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκρηξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων -που φθάνουν στο 18%- φυγή των τραπεζικών καταθέσεων και ανάγκες σε νέα κεφάλαια, είναι οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα".


Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/262947/i-apofasi-gia-to-haratsi-tis-dei-sta-protoselida#ixzz2FOOuvTlV

Δεν υπάρχουν σχόλια: