Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Το τελευταίο κούρεμα πριν το μεγάλο μπαμ


Το τελευταίο κούρεμα πριν το μεγάλο μπαμ


Το τελευταίο κούρεμα πριν το μεγάλο μπαμ

Οι μέρες περνούν, η δόση δεν εκταμιεύεται, οι Έλληνες πεινούν, τα ράφια αδειάζουν, η Όλγα Κεφαλογιάννη παραμένει η μαϊντανότερη των πολιτικών και τώρα τελευταία επανήλθε στο λεξιλόγιο μας και η φράση "κούρεμα του ελληνικού χρέους".

Ασφαλώς τα ΜΜΕ είναι έτοιμα να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση. Αρχικά θα μας πουν πως το κούρεμα του ελληνικού χρέους, απλά μας χρυσώνει το χάπι καθώς το πρόγραμμα δε βγαίνει. Στη συνέχεια θα συμπεράνουν, πως ναι μεν το κούρεμα δε αποτελεί σημαντική λύση, ωστόσο μας επιτρέπει να κερδίσουμε χρόνο, εν όψει της επομένης συνόδου κορυφής το Γενάρη του 2013 στο Κλιξ Κλοξ της Μπανανίας. Για να καταλήξουμε βέβαια, πως το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ήταν ο,τι καλύτερο μπορούσε να πετύχει οποιαδήποτε κυβέρνηση παγκοσμίως, με βάση τα τωρινά δεδομένα.

Αφού μας κουρέψουν, ο βλάκας που έχουμε για πρωθυπουργό, θα καλέσει τα κανάλια για την καθιερωμένη του παράσταση, συνοδευόμενη πάντοτε από απαγγελία ποίησης ή λογοτεχνίας και θα εξηγήσει στον υπνωτισμένο/ταλαιπωρημένο/χωρίς ελπίδα/χωρίς πια αξιοπρέπεια ελληνικό λαό, τη σπουδαιότητα αυτής της "κατάκτησης" του κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Έχοντας ένα πρόγραμμα που εδώ και τρία χρόνια δε βγαίνει και δίχως κανένα απολύτως σχέδιο ανάπτυξης, οι "εταίροι" μας αποφάσισαν πως είναι καλύτερα να πάρουν ο,τι μπορούν, από το να μην πάρουν τίποτα και ασφαλώς αυτοί, πάρα πολύ καλά έκαναν. Την ίδια πολιτική ακολουθούν και οι ελληνικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια. 

Το κούρεμα δεν αφορά την Ελλάδα. Αφορά το να μας πάρουν τα τελευταία πριν το μεγάλο μπαμ. Αντώνη, τρέχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: