Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο πιο Λαμπερός και πιο "ισχυρός" κομήτης στην Ιστορία (VIDEO)


Ο πιο Λαμπερός και πιο "ισχυρός" κομήτης στην Ιστορία (VIDEO)



Με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνεται προς τη Γη ένας διαστημικός επισκέπτης. Τον κομήτη με το όνομα C/2012 S1 εντόπισαν ο Ρώσος Αρτιόμ Νοβιτσόνοκ και ο Λευκορώσος Βιτάλι Νιέφσκι.

Λίγο αργότερα η ανακάλυψη των ερασιτεχνών αστρονόμων 
επιβεβαιώθηκε και από δυτικούς επαγγελματίες. Αυτή τη στιγμή ο κομήτης βρίσκεται μακριά από τη Γη, ωστόσο αποκτά βάρος και παίρνει σχήμα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημόνων, εάν ο C/2012 S1 δεν αναφλεγεί, τότε οι κάτοικοι της Γης θα είναι σε θέση να δουν ένα συγκλονιστικής ομορφιάς φαινόμενο. Ο κομήτης θα είναι 15 φορές φωτεινότερος της Σελήνης και τις νύχτες θα λάμπει με εξαιρετική ομορφιά. Αυτό το θέαμα θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες.

Αυτή τη στιγμή, ο 2012 S1 φαίνεται να είναι περίπου 615 εκατομμύρια μίλια (990 εκατομμύρια χιλιόμετρα) μακριά από τη Γη, ανάμεσα στις τροχιές του Κρόνου και του Δία, λένε οι αστρονόμοι. Όμως η βαρύτητα του Ήλιου τραβά τον κομήτη πιο κοντά,ενώ θα πρέπει να περάσει περίπου 6,2 εκατομμύρια μίλια (10.000.000 χιλιόμετρα) από τον Άρη που ενδεχομένως θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για να τον φωτογραφίσει το roverCuriosity της NASA. Η τρέχουσα τροχιακή προβλέψη δείχνει ότι ο κομήτης θα είναι πιο λαμπρερός τις εβδομάδες αμέσως μετά την πλησιέστερη προσέγγιση του στον Ήλιο, στις 28 Νοεμβρίου, 2013-2012 αν έχει επιβιώσει. "Μόνο ο χρόνος θα δείξει." 



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

Ο πιο Λαμπερός και πιο "ισχυρός" κομήτης στην Ιστορία (VIDEO) ~ Κατοχικά Νέα ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: