Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ...ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ


ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ...ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ


Προκλητικό δωράκι Βρούτση στους Συμβολαιογράφους


Από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το υπουργείο Εργασίας το πρόγραμμα «Αριάδνη» με σκοπό να εξαλειφθούν οι συνταξιούχοι «μαϊμού». Βάσει αυτού οι ασφαλισμένοι θα είναι υποχρεωμένοι πριν από την τέλεση μίας κηδείας, ενός γάμου ή πριν την κατάθεση διαζυγίου να εξασφαλίζουν μία συμβολαιογραφική πράξη. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, έχει σαν σκοπό την πάταξη της παραβατικότητας σε ότι αφορά τις συντάξεις χηρείας και τις συντάξεις που λαμβάνουν οι άγαμες θυγατέρες.
Μέχρι τώρα γάμοι και κηδείες δηλώνονταν στα ληξιαρχεία, αλλά λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει on-line σύνδεσή τους με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα στοιχεία δεν μπορούσαν να διασταυρωθούν άμεσα με αποτέλεσμα να συνεχίζεται να δίδονται συντάξεις σε ασφαλισμένους που δεν το δικαιούνταν.
Από εδώ και στο εξής, πριν από κάθε κηδεία, γάμο ή κατάθεση διαζυγίου θα είναι υποχρεωτικό να γίνεται και η ανάλογη συμβολαιογραφική πράξη την οποία εν συνεχεία ο συμβολαιογράφος θα διαβιβάζει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, από όπου θα ενημερώνονται άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία και οι οικονομικές υπηρεσίες για οποιαδήποτε μεταβολή.
Ο συμβολαιογράφος θα αμείβεται από τον ασφαλισμένο και το κόστος της πράξης δεν θα ξεπερνά τα 45 ευρώ. Δεν είναι και άσχημο μεροκάματο για να αλλάζεις σε μια φόρμα το όνομα αλλά και το επίθετο.
Μετά θα πρέπει και να την υποβάλουν. Κασκαντέρ οι συμβολαιογράφοι…
Τα έξοδα θα βαραίνουν τους ασφαλισμένους και θα επιστρέφονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία μιας και είναι εύρωστα θα τσοντάρουν κάτι για τη στήριξη του κατατρεγμένου κλάδου των συμβολαιογράφων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, το κόστος του προγράμματος Αριάδνη θα είναι το 1% των απωλειών από τις συντάξεις «μαϊμού».
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί για πληροφοριακά συστήματα των υπηρεσιών του δημοσίου και ακόμη δεν έχει επιτευχθεί η περίφημη διαλειτουργικότητα.
Όσοι σχεδιάζουν αυτές τις παρεμβάσεις, διαιωνίζουν το αναχρονιστικό κράτος, συναινούν στην ταλαιπωρία των πολιτών αφού προηγουμένως έχουν υποτιμήσει τη νοημοσύνη τους και ταυτόχρονα κάνουν και τα δωράκια τους στις συντεχνίες που επιθυμούν.
Έλεος κύριοι, έλεος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: