Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Δραματική αύξηση των Σεισμών στον Κόσμο


Δραματική αύξηση των Σεισμών στον Κόσμο

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει μια δραματική αύξηση των σεισμών στον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν περίπου 168 στον παγκόσμιο χάρτη .. το οποίο σημάνει ότι όλα ήταν φυσιολογικά και ήρεμα,ακόμα και αν είχαμε γύρω στους 200 έως 220,θα ήταν κανονικά και ήσυχα.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότερα από 640 στον παγκόσμιο χάρτη και έχουμε αύξηση ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! Συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο,μεγάλοι σεισμοί, στο Ελ Σαλβαδόρ, τις Φιλιππίνες,6.6 στην Ινδονισία

7.6 ο σεισμός την Παρασκευή 31 Αυγούστου στο Sulangan,στις Φιλιππίνες
Ο μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε στις Φιλιππίνες ήταν120 χιλιόμετρα ανατολικά του Samar Island την 31η Αυγούστου Η κοντινότερη πόλη στο επίκεντρο Sulangan είναι στα 93 χλμ (58mi) προς τα δυτικά. Δεν υπήρξε τσουνάμι.

Στο επόμενα 90 λεπτά υπήρχαν 6 ισχυροί σεισμοί μεγαλύτεροι των 5 + M5 και καταγράφηκαν από την EMSC. 


6.6 - 140 χιλιόμετρα ΒΔ του Tobelo στην Indonesie και 7.4 - 111 χιλιόμετρα από το Puerto El Triunfo στο Ελ Σαλβαδόρ

6.8 στις 30 Αυγούστου - 99 χιλιόμετρα (62mi) ΒΔ της  Olonkinbyen, Σβάλμπαρντ και Γιαν Μαγιέν, Νορβηγία




Αυτός ο σεισμός είναι πιθανόν ένας από τους μεγαλύτερους Νορβηγικούς σεισμούς που έχουν καταγραφεί.Προηγούμενος μεγάλος σεισμός στη Νορβηγία ήταν το 2008, 6.2 και αναφέρεται στο Σβάλμπαρντ.Ο σεισμός του Oslofjord 5.7  του 1904 είναι ο πιο γνωστός σεισμός που προκαλεί ζημιές στη Νορβηγία.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε πάνω από τριακόσιους σεισμούς που χτύπησαν τη Νότια Καλιφόρνια μαζικά «σμήνος σεισμών»




Περισσότεροι από 300 σεισμοί ταρακούνησαν το νότιο άκρο της Καλιφόρνιας αυτό το Σαββατοκύριακο, καταστρέφοντας προηγούμενες εκτιμήσεις ότι το πιο πρόσφατο «σμήνος σεισμών» ήταν μόλις 100.Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί στην Αριζόνα στο Σαν Ντιέγκο, αν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή εκτεταμένες ζημιές που να έχουν αναφερθεί.
Ο μεγαλύτερος σεισμός, μεγέθους 5.5, χτύπησε στις 8:57 μ.μ. στις 26 Αυγούστου, περίπου τρία μίλια βόρεια-βορειοδυτικά της μικρής πόλης Imperial County της Brawley.
Οι επιστήμονες δεν ήταν σίγουροι για το σύμπλεγμα των σεισμών της Κυριακής, αλλά ήταν κοντά στα 800-μίλια από το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα.




Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας την Τετάρτη παρουσίασε ένα χειρότερο σενάριο καταστροφής και  προειδοποίησε για την περίπτωση που ένας σεισμός τέρας γίνει στον Ειρηνικό Ωκεανό,ότι θα μπορούσε να σκοτώσει πάνω από 320.000 άτομα, ξεπερνώντας την καταστροφή του περασμένου έτους.

Η εκτίμηση του Τόκιο βασίστηκε σε ένα καταστροφικό σενάριο στο οποίο ένας ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους περίπου 9,0 θα προκαλέσει ένα τεράστιο τσουνάμι στις ακτές της Ιαπωνίας, νότια του Τόκιο.

Στην υποθετική καταστροφή του Υπουργικού Συμβουλίου κάνουν λόγο για ένα σεισμό που γίνεται  νύχτα κατά τη διάρκεια του χειμώνα με ισχυρούς ανέμους, και δημιουργούνται κύματα που φτάνουν σε ύψος τα 34-μέτρα (110 πόδια).
 

Την τεράστια λίστα των σεισμών του Κόσμου μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/map/

Δεν υπάρχουν σχόλια: