Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Κρήτη – Γιατί την έχουν βάλει στο μάτι οι Τούρκοι?


Κρήτη – Γιατί την έχουν βάλει στο μάτι οι Τούρκοι?
 

Γιατί οι Τούρκοι θέλουν την Κρήτη?
Τι κρύβεται στην θαλάσσια περιοχή της?

Οι Τούρκοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν την Κρήτη με τελικό σκοπό την ενσωμάτωση της στην Τουρκία.
Μέχρι στιγμής, βλέπει πως δεν μπορεί να τραβήξει τόσο πολύ το σκοινί ώστε να διεκδικεί και την Κρήτη και έτσι χρησιμοποιεί άλλα μέσα.

Βλέποντας λοιπόν πώς η διεκδίκηση της Κρήτης θα φαίνεται ως υπερβολή ακόμα και από τους Έλληνες πολιτικούς, η Τουρκία έχει κινητοποιήσει τους μηχανισμούς της για να προετοιμάσει την εισχώρηση της Κρήτης στο τούρκικο έθνος.
Για αυτό χρησιμοποιεί κυρίως Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στην Κρήτη για να περάσουν την προπαγάνδα της στους κατοίκους του νησιού.
Η προπαγάνδα είναι φυσικά η ιδέα της ανεξαρτησίας της Κρήτης από την Ελλάδα επειδή όπως ψευδώς προπαγανδίζουν  ”στην σύμβαση ένωσης Ελλάδας Κρήτης υπήρχε ο όρος πως μετά από 100 χρόνια θα γινόταν δημοψήφισμα για το άμα θέλουν οι Κρητικοί να συνεχίσουν να είναι ενωμένοι με την Ελλάδα η όχι”.


Πολλοί το πίστεψαν, και τώρα απαιτούν την.. ανεξαρτησία της Κρήτης από την Ελλάδα.
.
Γιατί όμως? ..

.
Η Τουρκία θέλει οπωσδήποτε το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου που διαθέτει η Κρήτη (3ο μεγαλύτερο κοίτασμα στον κόσμο) για να γίνει αυτάρκης στην ενέργεια και να μην βασίζεται σε άλλες χώρες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο(Ρωσία).
Για αυτό πρώτο βήμα των Τούρκων είναι η ανεξαρτησία της Κρήτης, ώστε η Ελλάδα να μην έχει πρόσβαση στο κοίτασμα, και έπειτα ένωση της Κρήτης με την Τουρκία(το πρώτο σενάριο).
Το δεύτερο σενάριο προϋποθέτει την άρνηση της ανεξάρτητης Κρήτης για ένωση με την Τουρκία,δίνοντας στην Τουρκία το ”δικαίωμα” να χρησιμοποιήσει στρατό για την κατάληψη του νησιού. Θα είναι δύσκολο για 600.000 άτομα να πολεμήσουν ολόκληρη Τουρκία.
Επιλέγουν αυτήν την τακτική διότι η ανεξάρτητη Κρήτη δεν θα έχει ναυτικό ούτε αεροπορία, όπως και η Κύπρος και έτσι οι Τούρκοι θα μπορούν ανενόχλητοι να καταλάβουν το νησί σε λίγες ώρες (αν όχι μέρες).
ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: Κρήτη – Γιατί την έχουν βάλει στο μάτι οι Τούρκοι? ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: