Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η υπόγεια μυστική βάση της Dulce του Νέου Μεξικού - μέρος Α' -Βίντεο


Η υπόγεια μυστική βάση της Dulce του Νέου Μεξικού - μέρος Α' -Βίντεο



Η Archuleta Mesa


(απόδοση: aliengrip)  
Ισπανοί εξερευνητές στα μέσα του δέκατου έκτου αιώνα ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που πραγματοποίησαν εξερευνητικές αποστολές στα Νοτιοδυτικά της Βόρειας Αμερικής. Ανάμεσα στα φαράγγια, τα οροπέδια, τους πέτρινους πύργους και τις καμάρες, οι εξερευνητές παρατήρησαν γεωμορφές που έμοιαζαν σαν ......
οροπέδια, μόνο που ήταν μικρά σε διαστάσεις και απομονωμένα. Έδωσαν την ονομασία mesa σε αυτούς τους γεωλογικούς σχηματισμούς, που σημαίνει τραπέζι στην ισπανική γλώσσα, γιατί θεώρησαν οτι οι γεωμορφές αυτές έμοιαζαν με τραπέζια, με τις ομαλές και επίπεδες κορυφές τους και τις απότομες πλαγιές τους γύρω-γύρω.
archuleta_mesa_NM.jpg
Η ανατολική πλευρά της Archuleta Mesa στα σύνορα του Νέου Μεξικού με το Κολοράντο
Dulce_NM.jpg
Η κωμόπολη Dulce στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού
Στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, στα βόρεια σύνορα με την πολιτεία του Κολοράντο, σε μια από τις πιο όμορφες και γραφικές περιοχές των ΗΠΑ, βρίσκεται η μικρή κωμόπολη Dulce με πληθυσμό περίπου 3.000 κατοίκους. Εδώ και δεκαετίες, το όνομα αυτής της μικρής πόλης έχει συνδεθεί με κάθε λογής φήμες σχετικά με υπόγειες εγκαταστάσεις που υπάρχουν εκεί, εμφανίσεις UFO, ακρωτηριασμούς βοοειδών και άλλα περίεργα συμβάντα στην περιοχή της Archuleta Mesa, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από την Dulce, μέσα στα όρια της αυτόνομης περιοχής των ινδιάνων Jicarilla Apache.


Δεν υπάρχουν σχόλια: