Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Ψήφισαν και δήλωσαν οι αρχηγοί των κομμάτων...Ψήφισαν και δήλωσαν οι αρχηγοί των κομμάτων...

Τα μάτια και τα αυτιά όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στις ελληνικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα, όπως χαρακτηριστικά επιβεβαιώνουν και τα δεκάδες διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία στο εκλογικό τμήμα που ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας
Στις πυρκαγιές και στο διακύβευμα των εκλογών αναφέρθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. 
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις εντολές του Πυροσβεστικού Σώματος σε μια μέρα εξαιρετικά δύσκολη από πλευράς καιρικών συνθηκών. Σχετικά με την εκλογική διαδικασία είπε ότι εξελίσσεται ομαλά και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολίτες θα αντιληφθούν το διακύβευμα των εκλογών και ότι θα συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά την ετυμηγορία των πολιτών.
«Σήμερα μιλάει ο ελληνικός λαός και αύριο ξεκινά μια νέα εποχή για την Ελλάδα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ψήφισε λίγο πριν τις 10 το πρωί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο.

Εν μέσω συνθημάτων, αλλά και δεκάδων τηλεοπτικών συνεργείων από όλο τον κόσμο ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κυψέλη. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Νικήσαμε το φόβο. Σήμερα ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα και σε ένα καλύτερο αύριο. Με το λαό ενωμένο, αξιοπρεπή και περήφανο. Σε μια Ελλάδα ισότιμο μέλος μιας Ευρώπης που αλλάζει. Είμαστε αισιόδοξοι. Το μέλλον ανοίγει στους κομιστές της ελπίδας. Θα νικήσουμε.»

«Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει την συνοχή της κοινωνίας και την ενότητα του έθνους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος,μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. «Η χώρα αύριο πρέπει να έχει κυβέρνηση» τόνισε και πρόσθεσε ότι η μόνη λύση είναι κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.
Στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα νωρίς το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,Πάνος Καμμένος. Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά και στέλνοντας μήνυμα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη είπε: «Ο φόβος είναι που σε κάνει να κερδίζεις μία μάχη, η ελπίδα, όμως, σε κάνει να κερδίζεις τον πόλεμο» είπε. Και πρόσθεσε ότι για να παραμείνουμε στο ευρώ χρειάζεται αυτοπεποίθηση, ενότητα και αγώνας, τονίζοντας ότι έτσι κέρδισε και η Εθνική στον χθεσινό αγώνα του Euro.
Στο Περιστέρι ψήφισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, η κ. Παπαρήγα αντί να κάνει κάποια από τις καθιερωμένες δηλώσεις, αναφέρθηκε στο θέμα του πλαστού προφίλ στο twitter σύμφωνα με το οποίο το ΚΚΕ συνιστά στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν άλλο κόμμα. Η κυρία Παπαρήγα απευθύνθηκε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έχει επιληφθεί του θέματος.
Στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Περιστερίου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο πριν τις 10:30 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. «O λαός ψηφίζει σήμερα, με ελπίδα και όχι με φόβο. Με θέληση και διεκδίκηση για να περπατήσει η χώρα μπροστά» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.
Στο 6ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζωγράφου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη. «Από χθες η Αττική καίγεται. Ας μη ρίξουμε στην κάλπη τα αποκαΐδια του πολιτικού συστήματος» δήλωσε η κ.Κοντούλη και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναγεννηθεί. «Στήνουμε τη νέα Ελλάδα, με ελπίδα και προοπτική, όχι για να αναγεννήσουμε φοίνικες που σημειώνουν και παραπέμπουν σε παλιές εποχές» τόνισε η κ. Κοντούλη.
Στο 1ο Γυμνάσιο Φαλήρου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 11 το πρωί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τους πολίτες «να ψηφίσουν με πατριωτική συνείδηση και όχι με τις εντολές της Μέρκελ και της παρέας της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: