Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Βρέθηκε νέος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα, Nibiru;

 Βρέθηκε νέος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα, Nibiru;

Nibiru; καλλιτέχνη απεικόνιση από ένα μικρό παγωμένο αντικείμενο πέρα από τον Πλούτωνα.Μια ακόμη θεωρία ότι ο πλανήτης αυτός θα μπορούσε να περιστρέφεται γύρω από τις σκοτεινές παρυφές του ηλιακού συστήματος, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πάρα πολύ δύσκολα για να εντοπίσει εύκολα από τα τηλεσκόπια, ο δυναμικός αόρατος πλανήτης φαίνεται να κάνει αισθητή την παρουσία του με τις διαταράξεις που έχουν οι τροχιές των λεγόμενων αντικείμενων της ζώνης Kuiper, δήλωσε ο Rodney Gomes, ένας αστρονόμος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τα αντικείμενα της ζώνης Kuiper είναι μικρά παγωμένα σώματα συμπεριλαμβανομένων ορισμένων νάνων πλανητών, που βρίσκονται πέρα ​​από την τροχιά του Ποσειδώνα.Ο ένατος πλανήτης στο σύστημά μας,ο νάνος πλανήτης Πλούτων, για παράδειγμα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα αντικείμενα της ζώνης Kuiper, με περίπου 1.400 μίλια (2.300 χιλιόμετρα) κλίμακα.

Δεκάδες από τα άλλα αντικείμενα που είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα σε πλάτος, βρίσκονται και ανακαλύπτονται κάθε χρόνο. Τι είναι ενδιαφέρων; Ο Γκόμες είπε,ότι σύμφωνα με νέους υπολογισμούς του, περίπου μισή ντουζίνα αντικείμενα στη ζώνη Kuiper, συμπεριλαμβανομένου και του απομακρυσμένου σώματος γνωστό ως Σέντνα βρίσκονται σε περίεργες τροχιές σε σύγκριση με το πού θα πρέπει να είναι,και με βάση τα υφιστάμενα μοντέλα στο ηλιακό σύστημα.

Οι απροσδόκητες τροχιές των αντικειμένων έχουν μερικές πιθανές εξηγήσεις, είπε ο Γκόμες,« Αλλά νομίζω ότι το πιο εύκολο να πούμε είναι πρόκειται για μία πλανητική μάζα ή έναν"ηλιακό σύντροφο" ένα πλανήτη, που περιστρέφεται γύρω και πολύ μακριά από τον ήλιο, αλλά αυτός ο πλανήτης είναι αρκετά ογκώδης για να έχει βαρυτικές επιδράσεις στα αντικείμενα της ζώνης Kuiper. Ο πλανήτης μυστηρίου συνελήφθη ή είναι μία θεωρία;Ο Γκόμες αναλύει τις τροχιές των 92 αντικείμενων της ζώνης Kuiper, και στη συνέχεια, σε σύγκριση με τα αποτελέσματά του σε υπολογιστικά μοντέλα για το πώς αυτοί θα πρέπει να διανέμονται, με και χωρίς επιπλέον πλανήτη.


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, Γκόμες σκέφτεται για ένα πλανήτη στο μέγεθος του Ποσειδώνα, περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τη Γη, και σε τροχιά 140 δισεκατομμύρια μίλια (225000000000 χιλιόμετρα) μακριά από τον Ήλιο,και περίπου 1.500 φορές μακρύτερα από τη Γη.

Ο Γκόμες εικάζει ότι το αντικείμενο μυστήριο θα μπορούσε να είναι ένας αδίστακτος πλανήτης που πέταξαν έξω από το δικό του σύστημα αστέρων και αργότερα συνελήφθη από την βαρύτητα του Ήλιου. Ή ο υποθετικός πλανήτης θα μπορούσε να σχηματιστεί πιο κοντά στον Ήλιο μας, μόνο για να πεταχτεί έξω από τη βαρυτική συνάντηση με άλλους πλανήτες. Ωστόσο, στην πραγματικότητα η εξεύρεση μιας τέτοιας θεωρίας για τον κόσμο θα ήταν μια πρόκληση.

Κατ 'αρχάς, ο πλανήτης θα μπορούσε να είναι πολύ αμυδρός. Επίσης, οι προσομοιώσεις του Gomes δεν δίνουν στους αστρονόμους οποιαδήποτε ένδειξη ως προς το σημείο για τα τηλεσκόπια, "μπορεί να είναι οπουδήποτε," είπε. Άλλοι αστρονόμοι που τους κέντρισε το ενδιαφέρον η θεωρία του Γκόμες,  λένε ότι θα θέλουν πολύ περισσότερες αποδείξεις πριν συμφωνήσουν ότι το ηλιακό μας σύστημα και πάλι έχει εννέα πλανήτες. "Προφανώς, η εύρεση άλλου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα είναι μια μεγάλη υπόθεση», δήλωσε ο Ρόρι Barnes, ένας αστρονόμος από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Αλλά, πρόσθεσε, «δεν νομίζω ότι έχει πραγματικά κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι είναι εκεί έξω." Αντ 'αυτού, πρόσθεσε, ο Gomes "έχει ανακαλύψει έναν τρόπο για να καθορίσει πώς ένας τέτοιος πλανήτης θα μπορούσε να σμιλεύει τα μέρη του ηλιακού μας συστήματος.

Έτσι και ενώ τα στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμα, σκέφτηκα ότι το μεγαλύτερο σημείο ήταν ότι μας έδειξε ότι υπάρχουν τρόποι για να βρούμε τα αποδεικτικά στοιχεία μας είπε ο " Ντάγκλας Χάμιλτον, ένας αστρονόμος από το Πανεπιστήμιο του Maryland, και συμφωνεί ότι τα νέα ευρήματα δεν είναι καθόλου οριστικά. "Αυτό που μας έδειξε στο πλαίσιο της επιχειρηματολογίας του πιθανότητα είναι ελαφρώς πιθανό.

Και ο Hal Levison, ένας αστρονόμος από το Southwest Research Institute στο Μπούλντερ του Κολοράντο, λέει ότι δεν είναι σίγουρος με το πόρισμα του Gomes. "Φαίνεται εκπληκτικό για μένα ότι ένας  (Ηλιακός) σύντροφος τόσο μικρός όσο ο Ποσειδώνας να μπορούσε να έχει τέτοια αποτέλεσμα, " δήλωσε ο Levison.

Δεν υπάρχουν σχόλια: