Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αποδείξεις, για την ύπαρξη ζωής στον.... Κόκκινο Πλανήτη.

 Αποδείξεις, για την ύπαρξη ζωής στον.... Κόκκινο Πλανήτη.
Ένα Αριανό αυγό ανακαλύφθηκε μέσα σε μετεωρίτη που έπεσε στη Γη τον περασμένο χρόνο. Οι επιστήμονες λένε, ότι επιτέλους έχουν αποδείξεις, για την ύπαρξη ζωής στον.... Κόκκινο Πλανήτη.
 

Ο καθηγητής Gupta Wickamassa είπε στο WWN ότι το αυγό ανακαλύφθηκε, όταν επιστήμονες εξέταζαν το εσωτερικό ενός μετεωρίτη προερχομένου από τον πλανήτη Άρη, ο οποίος έπεσε στην έρημο της Αριζόνας το περασμένο έτος.

Ο καθηγητής Wickamassa είπε ακόμη ότι ο βράχος του μετεωρίτη (που τον ονόμασαν Τούτσι - Tootie) είναι πλούσιος σε περιεκτικότητα άνθρακα και οξυγόνο, που σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί μόνο από ζωντανούς οργανισμούς.
 

"Αυτή είναι μία από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της καριέρας μου. Δεν ξέρουμε πώς το αυγό μπήκε μέσ στον βραχώδη μετεωρίτη, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι από τη ανακάλυψη", είπε ο Wickamassa. «Τα πλούσια σε άνθρακα σωματίδια είναι σε ομοιόμορφα μεγέθη και σχήματα και δεν είναι λείψανα κάποιων ειδών άλγης."

"Ο "Tootie" έφτασε στη γη χωρίς εξωγήινη ή επίγεια μόλυνση."
Οι επιστήμονες λένε ότι το αυγό πιθανότατα εκτινάχτηκε απ'τον Άρη, όταν χτυπήθηκε ο πλανήτης από αστεροειδή πριν από πενήντα χρόνια.
Το αυγό εξετάστηκε στο Κέντρο Αστροβιολογίας του Buckingham του Πανεπιστημίου Fordham στο Μπρονξ.
Ο υποψήφιος Διδάκτορας Jacob Weitz, που δούλευε με τον Δρ Wickamassa είπε: "Όλες οι ενδείξεις μας οδηγούν στο ότι έχουμε βρει αποδεικτικά στοιχεία για ζωή στον πλανήτη Άρη,"

Ο Weitz και ο Wickamassa προσπάθησαν να ζεστάνουν το αυγό, ελπίζοντας ότι θα το εκκολάψουν... αλλά δεν είχαν καμία τέτοια τύχη.
Η NASA έστειλε μια ερευνητική ομάδα στις εργαστηριακές εγκατάσεις του καθηγητή Wickamassa να εξετάσει το αυγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: