Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πρώτη η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση


Πρώτη η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Πρωτιά στη ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της marc για τον ALPHA. Στην πρόθεση ψήφο, προήγειται η ΝΔ με 23,1% και ακολουθεί με διαφορά δύο μονάδων ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 21%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 13,2%. Ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος με 7,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,1% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%.
Πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά των κομμάτων που στις εκλογές της 6ης Μαίου έδιναν τη μάχη για είσοδο στη βουλή, όπως του ΛΑ.ΟΣ., της ΔΗ.ΣΥ. και των Οικολόγων Πράσινων.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,7%.


Με βάση την πρόθεση ψήφου, η κατανομή εδρών σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, διαμορφώνεται ως εξής: 



Την ίδια στιγμή, στην εκτίμηση ψήφου (αφαιρούνται τα ποσοστά του λευκού/άκυρου και το ποσοστό της αδιευκρίνιστής ψήφου) η ΝΔ συγκεντρώνει 26,1% και δεύτερος είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 23,7%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,1%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 6,3%, το ΚΚΕ 5,8% και η Χρυσή Αυγή 4,8%.


Κατάρρευση παρουσιάζουν στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των μικρών κομμάτων.


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και η σύγκριση των ποσοστών των κομμάτων σε σχέση με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν στις εκλογές της 6ης Μαίου, αλλά και στην προηγούμενη δημοσκόπηση της marc για τον ALPHA, αποτυπώνοντας έτσι την απήχηση που είχε στους ψηφοφόρους η στάση κάθε πολιτικής δύναμης μετά τις εκλογές.
Συνεχή ανοδική τάση λοιπόν εμφανίζει η ΝΔ, ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εμφανίζει αύξηση στα ποσοστά του σε σχέση με τις εκλογές, όμως σημειώνει πτώση 4 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της marc που έγινε τρεις ημέρες μετά τις εκλογές.
Μικρή άνοδος παρατηρείται και στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜ.ΑΡ.  Ενώ, σημαντική είναι η μείωση στα ποσοτά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, με τα ποσοστά των τριών κομμάτων αυτών να μειώνονται σταδιακά σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαίου.
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: