Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τέλος στην «ελεύθερη» τηλεόραση.

 Τέλος στην «ελεύθερη» τηλεόραση.
Υποχρεωτική είναι η αγορά και η χρήση του αποκωδικοποιητή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση από τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου 2012 καθώς το σήμα της αναλογικής τηλεόρασης πρόκειται να διακοπεί οριστικά.

Από τις 3.00 η ώρα τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου 2012, όσοι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δεν διαθέτουν αποκωδικοποιητή, δεν θα έχουν τηλεοπτική εικόνα, αφού παύει η εκπομπή από τον Υμηττό. Αυτή ήταν απόφαση που πάρθηκε από τους υπουργούς Μεταφορών και Επικρατείας, Μάκη Βορίδη και Παντελή Καψή.Συγκεκριμένα η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρει:...
 «Την 03:00 πρωινή της 6ης Ιουλίου 2012,παύει η εκπομπή με αναλογική τεχνολογία από το κέντρo εκπομπής «Υμηττός», όσων τηλεοπτικών προγραμμάτων εκπέμπονται ήδη και με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο αυτό».

Αρκετά είναι τα ερωτήματα και οι παρατηρήσεις που γεννιούνται από αυτή την απόφαση καθώς πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν ότι ο αποκωδικοποιητής δεν μοιράζεται δωρεάν στα ελληνικά νοικοκυριά, οπότε ο μέσος έλληνας τηλεθεατής αναγκάζεται να πληρώσει, από 35 ευρώ και πάνω, για να έχει το δικαίωμα να δει «ελεύθερη» τηλεόραση.

Στην Αγγλία η τηλεόραση, δεν είναι ελεύθερη. Οι χρήστες αναγκάζονται να πληρώσουν το TV license (περίπου 250 λίρες ετησίως) ώστε να έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το τηλεοπτικό σήμα. Αν το ποσό δεν καταβληθεί και γίνει αντιληπτό ότι παρακολουθούν τηλεόραση τα πρόστιμα είναι μεγάλα. Μήπως, λοιπόν, οι υπουργοί μας έχουν δεχθεί ερεθίσματα από τους Βρετανούς και σκέφτονται να μας οδηγήσουν σε μία τέτοια λογική; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: