Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σεισμός 7.2R στην Χιλή -εκκενώθηκαν κτήρια και παράκτιες περιοχές

 Σεισμός 7.2R στην Χιλή -εκκενώθηκαν κτήρια και παράκτιες περιοχές

Σεισμική δόνηση 7,2 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Χιλή, στις 19.38 τοπική ώρα (01.38 ώρα Ελλάδας), σε εστιακό βάθος 30 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Ο σεισμός ταρακούνησε κτίρια στην πρωτεύουσα Σαντιάγο και η κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής, η ONEMI, ανακοίνωσε ότι προχωράει στην «προληπτική» εκκένωση παράκτιων περιοχών στο κεντρικό τμήμα της χώρας, εξαιτίας της «παρατήρησης μιας ορισμένης υποχώρησης της θάλασσας», αν και δεν αναμένεται να προκληθεί τσουνάμι.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, εκτός από μικροτραυματισμούς από συντρίμμια κι από έναν τραυματία από τροχαίο στην περιοχή Μπίο Μπίο.

Το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού εντοπίστηκε 32 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της πόλης Τάλκα, όπου και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Τον σεισμό ακολούθησε έντονη ανησυχία, καθώς σημειώθηκε στην ίδια περιοχή η οποία είχε πληγεί από τον μεγάλο σεισμό 8,8 βαθμών και τα συνεπακόλουθα τσουνάμι το 2010, με αποτέλεσμα περίπου 500 άνθρωποι να βρουν το θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: