Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

--- STOP ACTA, ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ! ---


--- STOP ACTA, ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ! ---

Στις 26/1/2012 στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), για τα “πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο”, που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση. Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι “παραβάτες” που θα επιχειρούν να χρησιμοποιούν ή να μοιράζονται αρχεία προστατευμένα με copyrights (σε twitter , you tube, facebook, blogs, sites). Στους καταδικασθέντες αφού αρχικά θα τους απαγορεύεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο, μετέπειτα θα πληρώνουν πρόστιμα ή θα φυλακίζονται.

Χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλοί πολίτες κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2011, το ACTA υπέγραψαν οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ν. Ζηλανδία, η Ιαπωνία, η Ν. Κορέα, η Σιγκαπούρη και το Μαρόκο. Το ACTA αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο. Γι αυτό οργανώνεται μια τεράστια κραυγή διαμαρτυρίας. Ένα τεράστιο ποτάμι ανθρώπων σε κάθε γωνιά της Γης!
Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, η Ελλάδα θα συμμετέχει στη παγκόσμια διαμαρτυρία και θα ενώσει τη φωνή της με τους υπόλοιπους ανθρώπους της Ευρώπης, στις 17:00 το απόγευμα στη πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, την ίδια ώρα στη πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στις 11:00 το πρωί, στη πλατεία Γεωργίου στη Πάτρα. Διαβάστε τo συμφωνο ACTA εδώ:http://register.consilium.europa.eu/pdf/el/11/st12/st12196.el11.pdf και γίνετε μέλη στην Ελληνική εκδήλωση στο facebook εδώ:https://www.facebook.com/events/354243264595498/

Δεν υπάρχουν σχόλια: