Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.


ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Γράφει αναγνώστης μας.

Αλήθεια ποιος αμφισβητεί ότι είμαστε μία ανάσα από την χρεοκοπία;

Πιστεύω κανένας.
Έχουμε αναλογιστεί όμως ποιο είναι το ντόμινο μετά την χρεοκοπία της χώρας μας;

Η Πατρίδα μας η ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται σε στρατηγικότατη θέση στον πλανήτη. Επίσης είναι δεδομένο ότι ζούμε πάνω σε έναν ορυκτό πλούτο ανυπολόγιστης αξίας. Αυτόν τον πλούτο (πετρέλαιο, όσμιο, χρυσό κλπ κλπ) έχουν βάλει στο στόχαστρο οι μεγάλες δυνάμεις η κάθε μία για λογαριασμό της.

Όμως ο στρατηγικός αυτός χώρος δεν είναι ξεχωριστός από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Είναι ενιαίος. Όταν στην αρχή της κρίσης πρόσφερε η Ρωσία δάνειο στην ΕΛΛΑΔΑ το έκανε για να βάλει χέρι σε αυτόν το στρατηγικό χώρο.

Όταν το ΔΝΤ μας δέσμευσε το έκανε για να αποτρέψει την είσοδο της Ρωσίας σε αυτόν τον στρατηγικό χώρο που έχει τόσο πλούτο.

Τελικά αυτός ο χώρος χωρίστηκε στα δύο. Τον μισό (ΕΛΛΑΔΑ) προσπαθεί να τον πάρει το ΔΝΤ και η ΕΕ και τον άλλον (ΚΥΠΡΟΣ) προσπαθεί να τον εξασφαλίσει η ΡΩΣΙΑ.

Γιατί χρησιμοποιώ τις λέξεις "προσπαθεί" και "εξασφαλίσει";

Το κάνω διότι υπάρχει και η ΤΟΥΡΚΙΑ που ενεργεί ανεξάρτητα και διεκδικεί το δικό της μερίδιο. Η ΤΟΥΡΚΙΑ παρεμβάλλεται ανάμεσα και στους δύο (ΝΑΤΟ και ΡΩΣΙΑ). Και οι δύο αντίπαλοι το ξέρουν αυτό μόνο που ο καθένας το αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο αυτό. Δηλαδή:

1. Η παγκοσμιοποίηση το κάνει με οικονομικό πόλεμο , αφού μας εξανάγκασε σε υποχρεωτικό δανεισμό τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι για να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας πρέπει να παραχωρήσουμε εθνική κυριαρχία. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρει υφαλοκριπίδα και ΑΟΖ από εμάς. Αν δεν υπακούσουμε δεν πρόκειται να έχουμε ούτε τα απαραίτητα (ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ). Επίσης θα μας δημιουργήσουν πολιτειακή κρίση ώστε να είμαστε ακυβέρνητοι και βορρά για τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Για τον λόγο αυτό μας βάζουν εξωφρενικούς φόρους και οικονομικά μέτρα.

2. Από την άλλη η ΡΩΣΙΑ ακολουθεί διαφορετικό δρόμο. Απειλεί με πόλεμο αν η ΤΟΥΡΚΙΑ τολμήσει να πάρει έστω και ένα κομμάτι από αυτήν την ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

3. Όμως η Τουρκία πάντα ήταν καιροσκόπος. Αν φτάσουμε στην χρεοκοπία (να το θεωρείται σίγουρο) θα εγείρει θέματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Οι προϋποθέσεις έχουν δημιουργηθεί.
ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily: ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: