Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Reuters: Ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση η ελληνική κυβέρνηση


Reuters: Ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση η ελληνική κυβέρνηση

Ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση σήμερα, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ζητάνε την συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης που θα εγκρίνει την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.
Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκάλεσε κυκεώνα αντιδράσεων, καθώς πιθανό "όχι" θα απειλούσε την χρηματοδότηση της χώρας και θα υπονόμευε το συνολικό ευρωπαϊκό σχέδιο για την επίλυση της κρίσης.
O πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράςπρωτοστατεί στις εκκλήσεις για την απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου, ζητώντας τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, για την έγκριση του νέου πακέτου διάσωσης, το οποίο όπως αναφέρει το Reuters επέκρινε μέχρι σήμερα ως ανεπαρκές.
Το Reuters παρουσιάζει την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα σε αντιδιαστολή με την μέχρι τώρα πορεία του στην πολιτική, η οποία βασίστηκε στο προφίλ του ήρεμου, συνετού και διακριτικού πολιτικού.
Υπογραμμίζει μάλιστα ότι το προφίλ αυτό ήταν εντελώς αντίθετο με την εικόνα του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, “ο οποίος προκαλούσε τους δυτικούς του εταίρους με τους πολιτικούς παλικαρισμούς του και τα χρηστά ήθη με την άστατη ερωτική του ζωή”, αλλά και με την καθιερωμένη "matcho" εικόνα των Ελλήνων πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: