Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία (βίντεο)


Καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία (βίντεο)




Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών κατά το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και 6,6 βαθμών, σύμφωνα με το τουρκικό Ινστιτούτο Καντιλί, σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στο Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Σύμφωνα με το CNN Turk, το σεισμολγικό ινστιτούτο Kandilli εκτιμά πως ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται μεταξύ 500-1000.
Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:41 (GMT) και είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα, ενώ το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο αρχικά ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,6 βαθμοί.
Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που φέρεται ότι έχουν παγιδευτεί σε κτίριο στο Βαν, που βρίσκεται κοντά στην ιρανική μεθόριο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 50 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Βαν.
Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και οχήματα και πανικόβλητους κατοίκους να τρέχουν στους δρόμους.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Βαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι μετά τον σεισμό ακολούθησαν μετασεισμοί και ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν το χωριό Ταμπανλί, βόρεια της πόλης Βαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: