Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ψηφίζουν αύριο το "δίκαιο" χαράτσι των ακινήτων. Εξαιρούνται βιομήχανοι, εκκλησία και μεγαλο-ιδιοκτήτες!


Ψηφίζουν αύριο το "δίκαιο" χαράτσι των ακινήτων. Εξαιρούνται βιομήχανοι, εκκλησία και μεγαλο-ιδιοκτήτες!
Αύριο οι βο(υ)λευτές καλούνται να ψηφίσουν ή οχι το νέο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το νέο χαράτσι ο κ. Βενιζέλος όπου σταθεί και όπου βρεθεί χαρακτηρίζει δίκαιο. Είναι όμως;

Δείτε ποιοί εξαιρούνται:1. Εξαίρεσαν ΟΛΑ τα βιομηχανικά κτίρια (βιομηχανική χρήση) αφού δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους φίλους τους εφοπλιστές και βιομηχάνους.2.Εξαιρούνται όλοι οι μεγαλο-ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα κτίρια (εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών) που το ελληνικό δημόσιο ενοικιάζει από μεγάλο-ιδιοκτήτες δεν θα πληρώσουν το ενιαίο τέλος ακινήτων !
Γιατί οι λογαριασμοί της ΔΕΗ βγαίνουν στο όνομα του δημοσίου. Οι σχετικοί κωδικοί της ΔΕΗ δεν κάνουν διάκριση αν το δημόσιο είναι ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης. Είναι ενιαίοι. 'Ετσι επειδή δεν πληρώνουν το ενιαίο τέλος τα Υπουργεία, οι Εφορίες, τα Σχολεία και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια, γλυτώνουν το μέτρο και οι "έχοντες" μέγαλο-ιδιοκτήτες αυτών των κτιρίων.
3. Εξαίρεσαν όλα τα ακίνητα της Εκκλησίας που χρησιμοποιούνται για κοινοφελείς σκοπούς αφού δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τον Μακαριότατο. Το περίεργο μάλιστα είναι οτι ο Αρχιεπίσκοπος είχε προβεί σε δηλώσεις οτι δεν ζήτησε ποτέ την εξαίρεση των κτιρίων της Εκκλησίας.
Πολύ δίκαιο μέτρο! Μπράβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: