Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόστιμα στη ΔΕΗ αν δεν κόβει το ρεύμα


Πρόστιμα στη ΔΕΗ αν δεν κόβει το ρεύμα

Πρόστιμα στη ΔΕΗ αν δεν κόβει το ρεύμα - Χιλιάδες άνεργοι στους κανονικούς συντελεστές Χιλιάδες άνεργοι στους κανονικούς συντελεστές
Πρόστιμο ίσο με το μη καταβληθέν τέλος ακινήτων και μάλιστα προσαυξημένο κατά 25% θα είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν ΔΕΗ και εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικού εάν δεν προχωρούν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους καταναλωτές αρνούνται να πληρώσουν το έκτακτο τέλος στα ακίνητα.
Οι σχετικές διατάξεις κατατέθηκαν πριν από λίγο στη Βουλή και προβλέπουν ότι τα ποσά του ειδικού τέλους που θα εισπράττονται από τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους θα αποδίδονται στο ελληνικό δημόσιο μέσα σε είκοσι ημέρες από τη λήξη του μήνα στον οποίο εισπράχθηκαν οι λογαριασμοί.
Επίσης, ή ΔΕΗ όσο και οι εναλλακτικού πάροχοι πριμοδοτούνται με "μπόνους" 0,25% επί των εισπράξεων.
Επιπλέον, και παρά την αρχική εντύπωση για καθολική εξαίρεση των ανέργων, στην κατατεθείσα διάταξη ορίζεται ότι το χαμηλό τέλος των 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο θα ισχύει μόνο για τις περιπτώσεις μακροχόνια άνεργων (πάνω από 12 μήνες) οι οποίοι δεν επιδοτούνται από τον ΟΕΑΔ και κατά το προηγούμενο έτος της επιβολής του τέλους είχαν εισόδημα κάτω των 8.000 ευρώ.
Οσον αφορά τις τελικές ρυθμίσεις για την εκκλησία, το υπουργείο Οικονομικών οδηγήθηκε σε εξειδίκευση των σχετικών εξαιρέσεων ορίζοντας ότι στο ειδικό τέλος ακινήτων δεν υπόκεινται μόνο τα ακίνητα των θρησκευτικών νομικών προσώπων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την επιτέλεση του λατρευτικού - θρησκευτικού έργου.
Πριν από την κατάθεση των διατάξεων, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος είχε εκ νέου απειλήσει με αντάρτικο στην είσπραξη του τέλους.
Υπολογίστε πατώντας εδώ πόσο φόρο θα πληρώσετε για το ακίνητό σας
Από το ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: